Çanakkale Milliyetçi Hareket Partisi Eski Merkez İlçe Başkanı İbrahim Tayfun Uğur, Yunanistan’da Ayasofya’nın camiye çevrilmesi sonrasından Türk bayrağı yakılmasını sert bir şekilde eleştirerek, “İstanbul’u hala Kostantinapolis olarak görenlerin ve bizim vatan topraklarımızda gözleri olanların gözlerini oyarız” ifadelerini kullandı.
 
Geçtiğimiz hafta Ayasofya’nın Cami’ye döndürülmesi ve 86 yıl sonra ilk Cuma namazının kılınması ülkenin gündeminin yanı sıra dünya gündemine de oturdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetten birçok yetkilinin katılımıyla gerçekleşen ilk Cuma namazına Türkiye’nin dört bir yanından da vatandaşlar katıldı.
 
Dünyanın birçok ülkesinde Ayasofya’da kılınan Cuma namazı gündem olurken, özellikle Yunanistan’ın partizan kesimlerinin Türk bayrağı yakması ve Yunanistan Kültür Bakanı Lina Mendoni’n, "Erdoğan'ın bu milliyetçi davranışı, ülkesini 600 yıl geriye götürdü. Daha birkaç yıl önce aynı mahkeme aynı konudaki davayı reddetmişken verilen bu karar, Cumhurbaşkanlığı'nın gücünün bir göstergesi. Kimse Türkiye'nin iç işlerine karışmıyor. Fakat Türkiye topraklarından Ayasofya, tüm insanlığa mal olmuş bir anıttır. Ayasofya'nın evrensel önemi, Türk yargısının çökmesi nedeniyle azalmayacaktır. Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'yi kültürel olarak izole etmeye karar verdi” şeklindeki açıklamalarına Çanakkale’den tepki geldi.
 
Çanakkale Milliyetçi Hareket Partisi Eski Merkez İlçe Başkanı İbrahim Tayfun Uğur, konuyla ilgili yaptığı sert açıklamada, “Ayasofya’nın İbadete açılması ile Yunanistan’da yas ilan edilmiş, Kilise’de çanlar çalmış, bayraklar yarıya indirilmiştir. Bu durumu içine sindiremeyen bazı Yunanlılar, şanlı Türk bayrağımıza saldırıp onu parçalayıp yakacak kadar alçaklaşmışlardır. Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılması Cumhur İttifakı önderliğinde gerçekleşmiştir. Mevcut durum,  Yunanlıların Cumhur İttifakını oluşturan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı ve bizim Liderimiz sayın Dr. Devlet Bahçeli ile AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a karşı besledikleri kin ve Nefreti daha da artmıştır.  Maalesef zillet halinde olan içimizdeki Yunanlılar da tıpkı Yunanistan’daki Yunanlılar gibi tepki vermektedirler.  İstanbul’u hala Kostantinapolis olarak görenlerin ve bizim vatan topraklarımızda gözleri olanların gözlerini oyarız. Milli ve yerli olan bütün vatanperver ve milletperver herkesin Cumhur İttifakına sımsıkı sarılması gereken bir  dönemi yaşamaktayız” ifadelerini kullandı.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN