Kale Grubu’nun 63’üncü Kuruluş Yıl Dönümü ve Geleneksel Seramik Bayramı grubun doğduğu topraklar olan Çanakkale’nin Çan ilçesinden uzaktan erişimle kutlanacak.
 
Kale Grubu’nun 63 yıldır kesintisiz devam eden Kuruluş Yıl Dönümü ve Seramik Bayramı törenleri, bu yıl salgının yol açtığı şartlar nedeniyle uzaktan erişim yoluyla düzenlendi. Pazar günü Seramik Bayramı klasiği olan sünnet töreni ve Geleneksel Seramik Bayramı Mevlidi ile başlayan yıldönümü programı, 27 Temmuz Pazartesi günü (bugün) grubun doğduğu topraklar olan Çan’da, saat 10.00’da başlayacak ‘63. Yıl Seramik Bayramı Resmi Töreni’ ile devam edecek. Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ve Çanakkale Valisi İlhami Aktaş’ın da aralarında olduğu küçük bir grubun hazır bulunacağı törende, gazeteci Cem Seymen’in moderatörlüğünde Zeynep Bodur Okyay’ın konuşması, Ankara’dan devlet adamlarının ve Türkiye’nin dört bir yanından STK liderlerinin 63. yıl mesajları ile Çan halkına hitap edilecek. Kale Ailesi çalışanlarına ve bayilere verilmek üzere düzenlenecek kıdem ödülleri törenini de kapsayan online program, Kale Grubu’nun Youtube sayfasından canlı olarak yayınlanacak.
 
KALE GRUBU
1957 yılında Çanakkale Seramik Fabrikaları A.Ş. ile temelleri atılan Kale Grubu, Türkiye’nin global nitelikli sanayi gruplarından biri. Temelleri 1957 yılında Dr. (h.c) İbrahim Bodur (1928-2016) tarafından atılan Kale Grubu, seramik üretimi ile başladığı sanayi yolculuğunda zamanla makine, kimya, elektrik malzemeleri, enerji, bilişim, lojistik, savunma ve havacılık sanayiine uzanan bir gelişim yaşadı. Bugün her biri kendi alanında lider 20 şirkete ve 5 bini aşkın çalışana sahip olan Kale Grubu; seramikte Avrupa’nın 4’üncü, dünyanın 15’inci büyük üreticisi. Yapı kimyasalları sektöründe üretim ve satış kapasitesi olarak Türkiye ve bölgesinde birinci, Avrupa’da ise 5’inci şirket durumunda yer alan Kale Grubu’nun ürünleri 100 ülkede, 400’ü aşkın noktada tüketicilerle buluşuyor. Yüzde 100 özel sermayeli bir Türk şirketi olarak havacılık ve savunma konusunda uluslararası alanda itibar kazanmış olan Kale Grubu, Boeing’den Airbus’a, Lockheed Martin’den Pratt&Whitney’e kadar tüm önemli global üreticilerin iş ortağı. Türkiye’nin savunma ve havacılık sanayiinde yerlileşme programının da en önemli paydaşlarından biri olan Grup, Türkiye’nin ilk Milli Piyade Tüfeği’nden ilk Turbojet Motoru ve ilk İnsansız Hava Aracı’na kadar pek çok önemli projenin ana paydaşı. Kuruluşundan bu yana 86 bini aşkın insanımıza istihdam imkanı yaratan Kale Grubu, cirosunun yüzde 2’sini AR-GE harcamalarına ayırıyor. Grup, Dr. (h.c.) İbrahim Bodur KS Vakfı ile eğitim ve sağlık başta olmak üzere kültür, sanat, bilim ve spor alanlarında topluma düzenli katkıda bulunuyor.
 
Haber Merkezi
 


Kaynak: Haber Merkezi