Çanakkale Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) il ve ilçe kadın kolları yönetimi geçtiğimiz gün düzenledikleri kurultay sonrasında ortak bir deklarasyon yayınladı.
 
CHP Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol başkanlığında toplanan ilçe kadın kolları başkanları gerçekleştirdikleri kurultayın ardından paylaştıkları ortak deklarasyonunda kadın cinayetleri üzerine vurgu yaptılar. Son günlerde gündemde olan İstanbul Sözleşmesi hakkında da görüşlerini açıkladılar.
 
“AKP İKTİDARI SÜRESİNCE KADIN CİNAYETLERİ YÜZDE 1400 ARTTI”
Açıklanan ortak deklarasyonda şu ifadeler yer aldı: “Kadınlara seçme ve seçilme hakkı veren ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giden kadınlar olarak; her geçen gün bir hemcinsimizin katledildiği, bir kadının hayallerine veda ettiği bu zamanlarda isyanımız ve kavgamız büyüyor. Haksızlıklara alışmayan, susmayan, direnen kadınlar olarak, kadın cinayetlerini önlemek adına her türlü mücadeleye hazırız. AKP iktidarı süresince kadın cinayetleri yüzde 1400 arttı. İstanbul sözleşmesine taraf olan, ancak onu etkin uygulamak ve takip konusunda yetersiz kalan iktidar erkleri bugün artan boşanma rakamlarının sorumluluğunu İstanbul sözleşmesine yükleme çabası içindedir.
Unuttukları bir gerçeği hatırlatmak isteriz ki ülkede yarattıkları adaletsiz gelir dağılımı, gelecek kaygısı, korku imparatorluğu aradıkları sebebin ta kendisidir. Bizler buradan en yüksek perdeden kendilerine var gücümüzle sesleniyoruz. İstanbul sözleşmesi etkin uygulanırsa yaşatır. Bu sebeple İstanbul sözleşmesi kati surette kırmızı çizgimizdir. Her gün bir kadının katledilmesinin sebebi ise İstanbul sözleşmesinden vazgeçmek isteyenlerin onu etkin uygulamaması ve rafa kaldırma çabasıdır. Bu sebeple tekrarlıyoruz, kadın cinayetleri politiktir. Bizler, adalete susamış, eşit ve özgürce yasamak isteyen mücadeleci kadınlarız ve biliyoruz ki; kadın olmadan gelecek kurulmaz, kadın olmadan seçim kazanılmaz, kadınlar cumhuriyet rejiminde iktidara giden mihenk taşıdır.”
 
“BİRLİKTE ÇOK GÜÇLÜYÜZ”
“İşte bu yüzden herkes bilmelidir ki, şartlar ne olursa olsun; Çanakkale CHP Kadın Kolları birlik ve beraberlik içinde tek bir yumruk halinde her duruma hazırdır. Biz Cumhuriyet Halk Partili kadınlar olarak, karda kışta, yazın sıcağında çalışmaya nasıl hazırsak, pandemi şartlarında çalışmaya da hazırız, her türlü seçim kararına da hazırız. Baskın seçim ne zaman yapılırsa yapılsın örgüt olarak tüm ilçelerimizle kol kola, yan yana, can cana sürekli diri ve bir aradayız. Yarın seçim varmış gibi çalışarak iktidar yolunda yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. İktidar kadının ayakları altındadır. İktidar katledilmiş bir yoldaşımızın mezarında, iktidar susmak zorunda bırakılmış, tacize uğramış tecavüz mağduru olmuş tüm yurttaşlarımızın omuzlarında. Bir kadın daha ölmesin, bir çocuğun daha gülüşü solmasın diye, insanca eşit ve adil bir düzende yaşayabilmek için sürüyor sürecek kavgamız. Karanlıklar aydınlığa çıkana dek; mücadele, mücadele, mücadele ve biz kadınlar, birlikte çok güçlüyüz!”