2018 yılındaki Kaymakamlar kararnamesi ile Bozcaada’ya atanan Kaymakam İbrahim Gültekin, adada yaşanan olaylar ve Koronavirüsü sürecini iyi yönetmesi ile adalıların takdirini kazandı. Adalıların kalması için imza kampanyası başlattığı  Kaymakam İbrahim Gültekin, bir veda mesajı yayınlayarak adalılara veda etti. Gönül Bağının baki kalacağını belirttiği mesajında Kaymakam Gültekin, veda etti.

Bozcaada'ya 2018 yılında atanan Kaymakam İbrahim Gültekin, ada halkı tarafından çok sevildi. Bozcaadalılar, Kaymakam Gültekin'i geçen yıl haziran ayında ada tarihinde ilk kez işlenen ve tüm ada halkının ayaklandığı cinayetin ardından süreci çok iyi yönetmesi, koronavirüs salgınında Bozcaada'da aldığı kararlar ve uygulamaları, tüm partilere ve kesimlere eşit yaklaşımı, alınan tüm kararlarda makamında tüm siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcilerini bir arada ağırlayarak ortak akılla hareket etmesi nedeniyle çok sevdi. Kaymakam Gültekin, makamı haricinde sık sık adalılar ile birlikte bir araya gelmesi, geceleri bile sık sık sokakları gezerek sorunları çözmesi ile de ada halkıyla bağ kurdu. Ancak son yayınlanan  Kaymakamlar kararnamesi ile tayini Gümüşhane’ye çıktı. Adalı vatandaşlar memnun oldukları Kaymakam Gültekin için imza kampanyası başlatarak tayinin durdurulmasını istedi.  Ancak istene olmadı ve  Kaymakam İbrahim Gültekin bir Mesaj Yayınlayarak Ada Halkına veda etti.

Gönül Bağım Baki Kalacak
Kaymakam İbrahim Gültekin yayınladığı veda mesajında “30 Ekim 2018’den bu yana görev yaptığım Bozcaada’dan 14 Temmuz 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Gümüşhane’nin Köse ilçesine tayinim çıkmıştır.  Her Kaymakam görev süresi bittiğinde atandığı yeni yerde görevine başlar. Ben de bu sürecin içinde, görev yeri değişen 427 mülki idare amirinden biri olarak, diğer değerli meslektaşlarımla birlikte görevimi yapmaya devam edeceğim. Devlete hizmeti bir borç bilmiş diğer meslektaşlarımdan hiçbir ayrıcalığım, farkım yoktur. Bozcaada’da görev yaptığım süre içinde Bozcaada’yı ve Bozcaadalıları tanıdığım, Bozcaada’ya hizmet ettiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum. Bana kucak açtınız. Kiminizin ağabeyi, kiminizin kardeşi, kiminizin oğlu oldum. Her birinizin yeri gönlümde ayrı... Bozcaada’da çok güzel anılar biriktirdim. Çok güzel dostlar edindim.  Görev yerimin değişmesine üzüldüğünüzü de biliyorum. Gerek yolda gördüğünüzde gerek evime gelerek  gerek arayarak gösterdiğiniz sevgi benim için ömür boyu taşıyacağım ONUR MADALYASI olmuştur.  Benim için başlattığınız imza kampanyasını da bu vesile ile sonlandırmanızı istiyorum. Ben o imzaları Bozcaadalıların hatırası olarak saklayacağım.  Tekrar altını çizerek belirtmeliyim ki; görev yeri değişen mülki idare amirlerinden hiçbir ayrıcalığım yoktur.  Bu vatanın her karış toprağında görev yapmayı benimsemiş biri olarak yeni görev yerime gitmeye hazırlanıyorum. Bozcaada’yla görev bağım bitmiş olsa da gönül bağım her zaman baki kalacaktır” dedi.


Kaynak: Haber Merkezi