İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun 2020 yılı 2. olağan toplantısı; Çanakkale Valisi İlhami Aktaş başkanlığında, Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol’un katılımları, Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğünün koordinasyonunda, Kamu kurumlarının müdürleri, dernek ve federasyon başkanlarının katılımlarıyla Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlendi.
 
Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan açılış konuşmasına, “15 Temmuz Darbe Girişiminin dördüncü yıl dönümü sebebiyle şehit olan vatandaşlarımıza rahmet, gazilerimize şifa, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum” diyerek başladı. Çalışkan göreve yeni başlayan Kurul Başkanı Çanakkale Valisi Sayın İlhami Aktaş, Kurulun yeni üyeleri Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ferhat Güvel ile Ticaret İl Müdürü Hakan Tuncerli’ye yeni görev yerlerinin kendilerine hayırlı uğurlu olmasını temennisinde bulundu. Görevine yeni atanan Çanakkale Valisi İlhami Aktaş kurul üyeleriyle tanıştı.
 
Kurul üyelerinin kendilerini tanıtarak çalışma alanları, Çanakkale’nin ekonomisi ve istihdamı ile ilgili genel değerlendirmelerini yapmalarıyla başlayan toplantı; Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğü’nde görevli İş ve Meslek Danışmanı Şeyda Topuz’un Çanakkale’nin güncel istatistiki verilerle desteklediği ekonomik işgücü piyasası sunumu ile devam etti. Sunumdaki verileri ayrıntılı inceleyen Vali Aktaş veriler ışığında Çanakkale İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan’dan Çanakkale’deki açık iş ve iş arayan kişilerin durumu hakkında bilgiler aldı, katılımcılarla görüş alışverişinde bulundu.
 
İlerleyen oturumlarda Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Sema Sandal ÇTSO’nun çalışmalarını, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Koordinatörü Recai Başaran ise GMKA’nın bölge ve Çanakkale’de farklı paydaşlarla gerçekleştirdiği hizmetleri kurula sundular. Toplantının 3. gündem maddesi olarak İŞKUR’un Sosyal Koruma Kalkanı çerçevesinde kurum çalışmaları ile ilgili bilgi vermek adına tekrar Şeyda Topuz söz aldı. Topuz, İŞKUR’un pandemi süresince mesai mefhumu gözetmeksizin Kısa Çalışma, İşsizlik ve Nakdi Ücret Desteği ödenekleri başta olmak üzere tüm faaliyetleri ile Çanakkale işvereninin ve çalışanının yanında olduklarını kaydetti.
 
Toplantı Engelli ve Eski Hükümlü projeleri hakkında Kurul’a bilgi verilmesi ve başvuruların değerlendirilmesi, diğer gündem maddelerinin konuşulup onaylanmasının ardından sona erdi.


Kaynak: Haber Merkezi