Karabiga Belediyesi Personel Limited Şirketi ile Hizmet –İş Sendikası arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri mutabakata varılarak düzenlenen törenle imzalandı.
 
İmza töreni öncesi ilk konuşmayı Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi yaptı. Ahmet Elbi yaptığı konuşmada, “dün 15 Temmuz Türkiye’yi işgal ve hain darbe girişiminin yıl dönümüydü.15 Temmuz gecesi ülkemiz bir grup hainin başlattığı işgal girişimine sahne olmuş,  emir komuta zinciri dışında hareket eden asker kıyafetine bürünmüş eli kanlı teröristler millet iradesiyle seçilmiş olan hükümetimizi düşürerek devlet yönetimini zorbalıkla ele geçirmeye çalışmıştır. Milletimiz büyük bir demokrasi mücadelesi vererek darbe girişimine karşı bir ilki başarmış hainlere karşı tek yürek olmuştur. 15 Temmuz Türkiye yi işgal ve hain darbe girişimine kahramanca direnen devlet, millet ve cumhuriyetimizin bekası için canlarını feda eden şehitlerimize yüce Allahtan rahmet ailelerine sabır diliyorum. Karabiga beldemizde yaşayan vatandaşlarımızın doğumundan ölümüne kadar yanlarında olmaya çalışıyoruz. Gönül Belediyeciliğini yapmaya özen gösteriyoruz. 31 Martta yapılan seçimler doğrultusunda halkımızın teveccühü ile seçilerek göreve geldik. Siz çalışanlarımız ile halkımıza karşı güler yüz ile daha iyi hizmet etmeye çalışıyoruz.  Karabigamızın güzelleşmesi için canla başla çalışan arkadaşlarımıza yapılan bu zamlar helal olsun. Emeğin pazarlığı olmaz. Kardeşlerimizin almış oldukları ücretlerin enflasyon tarafından erimesine izin vermedik. Çalışanlarımızın daha mutlu, daha huzurlu bir yaşam sürmeleri için gücümüzün son noktasına kadar zorladık. Karabigamıza hizmet etmenin bahtiyarlığını hep birlikte yaşayacağız. Belediyecilik hizmetlerinde hakkaniyet ölçülerini gözetiyorsak çalışanlarımızın da emekleri karşılığında alacakları ücretler konusunda sendikamız ile masaya oturarak sözleşmeye hakkınız ne varsa hepsini dahil ettik. Aldığınız maaşları evlerinize huzurla götürün. Hepinize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
               
“İŞÇİ ARKADAŞLARIMIZIN DAHA İYİ BİR YAŞAMA ADIMLARINI ATMALARI İÇİNDİR”
Hizmet-İş Sendikası ve Hak-İş Konfederasyonu Çanakkale İl Başkanı Vedat Yılmaz ise yaptığı açıklamada, “15 Temmuzu unutmadık, unutturmayacağız. Hak-İş olarak millet irademize, demokrasimize, milletimizin bekasına sahip çıkmayı, ekmeğimize, aşımıza, ailemize sahip çıkmakla eş olarak görüyoruz. 15 Temmuz gecesi eli kanlı hainlerin alçakça saldırıları aziz milletimizin imanlı göğsünde yok olmuştur. Kahraman milletimiz Çanakkale de vatanı nasıl savunduysa 15 Temmuz gecesi de aynı ruhla ve imanla hainlere geçit vermemiştir. 15 Temmuz gecesi ülkemizin bekası için canlarını feda eden aziz şehitlerimize yüce Allahtan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Bugün Karabiga da bulunuşumuz işçi arkadaşlarımızın daha iyi bir yaşama adımlarını atmaları içindir. Karabiga Belediyemiz ile Hizmet-İş Sendikamız arasında sizlerin ve bununla birlikte ailelerinizin geleceğini, ekmeğini ve kazancını ilgilendiren bir günde hep beraberiz. “İmzamız işçinin kararıdır.” ilkesinin bir kez daha yolumuzu aydınlattığını görüyoruz. Toplu İş Sözleşmesi ile birlikte Karabiga Belediyesi Personel Limited Şirketinde çalışan emekçi kardeşlerimizin günlük yevmiyelerine %25 ücret zammı yapılmış olup, yemek yardımı, öğrenim yardımı, yanında daha önce ücretlerinde bulunmayan sorumluluk zammı ve 36 günlük sendika ikramiyesine hak kazanılmıştır. Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde işçinin alın teri üzerinden hiçbir şekilde pazarlık etmeyen Karabiga Belediye Başkanımız Ahmet Elbi’ye Sendikam ve Konfederasyonum adına teşekkür eder, imzaladığımız toplu iş sözleşmesinin Karabiga Belediyemize ve siz değerli emekçilerimize hayırlı olmasını dilerim”  ifadelerini kullandı.


Kaynak: Haber Merkezi