TURKCELL’in ana sponsorluğunda 2 Ekim Pazar günü gerçekleşecek olan Turkcell Gelibolu Maratonu ‘Barış için koşuyorum’ etkinliği öncesi fuarı açılışı İskele Meydanı’nda gerçekleşti.  Açılışa Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, GTP Turizm A.Ş. ortaklarından Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vali Tavlı ve beraberindeki heyet fuar içinde açılan stantları gezdi ve yetkililerden maratonla ilgili bilgi aldı. Dünyanın en önemli tematik parkurlarından biri olarak kabul edilen tarihi Gelibolu Yarımadası’nda gerçekleşecek Turkcell Gelibolu Maratonu’na birçok ülkeden atlet katılırken, halk koşusu da dahil 4 ayrı kategoride yarışmalar düzenlenecek.
 
 Turkcell Gelibolu Maratonu’nda profesyonel atletlerin katılacağı 42 kilometrelik parkur, Morto Koyu’ndaki start noktasından başlayacak. Saat 11.00’de başlayacak yarışta atletler Alçıtepe Köyü’nden geri dönerek parkurda iki tur atacak ve yine Morto Koyu’ndaki finiş noktasına gelecek. Yarı maraton ise saat 11.15'de yine Morto Koyu’nda başlayacak. Maratondaki parkuru geçecek olan sporcular, bir tur atarak Morto Koyu’ndaki finişe gelecek.
 
10 kilometrelik koşu ise saat 11.30'da yine Morto Koyu’ndan başlayacak. Fransız Anıtı ve Redoubt İngiliz Mezarlığı’ndan geçecek katılımcılar, Morto Koyu’nda yarışı noktalayacak. Büyük katılımın beklendiği halk koşusu ise, saat 11.45’te Morto Koyu’ndan başlayacak ve 5 kilometre uzunluğunda olacak. Tüm yarışmacıların ve halkın katılımı ile saat 14.00’te de Morto Koyu’nda ödül töreni gerçekleştirilecek.
 


Kaynak: İHA