Temelde üreticinin ürününü değer fiyattan satıp kazancını artırırken, tüketicinin ürünleri daha uygun fiyatlarla almasını sağlayan Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) projesi ile ilgili toplantı gerçekleştirildi. Proje’nin paydaş odalarının katıldığı Toplantıda Bakanlık tarafından hazırlanan Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) projesi hakkında bilgiler aktarıldı.

Üreticiyle tüketicinin bir araya gelmesinin sağlanması, üreticinin ürettiği malını ederinde satabileceği buna karşılık ürünlerin nihai tüketiciye ulaşana kadar olan aracı firmaların ortadan kaldırılması,  tarımsal ürünlere tüketicinin daha uygun fiyatlarla ulaşmasının sağlanması amacı ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından oluşturulan dijital platform olan Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) projesi Çanakkale’de de her geçen gün daha da yaygınlaşıyor.  Ziraat Odaları başta olmak üzere bir çok paydaşı bulunan proje hakkında Çanakkale Tarım ve Orman Müdürlüğü paydaşlara bilgiler verdi.   Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda İl Müdürü Erdem Karadağ başkanlığında düzenlenen toplantıda üreticilerin platformdan nasıl yararlanabileceği hakkında bilgiler verildi.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya DİTAP sisteminin paydaşları olan Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, Biga Ziraat Odası Başkanı M. Güray Ergün, Çan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şahin, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, Ezine Ziraat Odası Temsilcisi Hamza Turhan,  Lapseki Ziraat Odası Başkanı İsmail Sevim, Yenice Ziraat Odası Başkanı Fahrettin Özcan, Ticaret Borsası Genel Sekreteri Sevcan Elver, Çanakkale Belediyesi Hal Müdürlüğü Temsilcisi Mustafa Kizir, Çanakkale Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan, Organik Üreticiler Derneği Başkanı Ferhan Savran, Çanakkale Merkez Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Cahit Aydın, Çanakkale MÜDİAD Temsilcisi Turgut Odabaşı ve Çanakkale Arı Yetiştiricileri Birliği Temsilcileri ile Teknik Personel katıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ yapmış olduğu açılış konuşmasında: "Tarımda üretim de İl olarak kaliteli ürün üretebiliyoruz. Ancak yıllardan beri pazarlamada ve planlamada bir hayli sıkıntı çekiyoruz. Bakanlığımızda bu doğrultuda tarımsal faaliyetlerin sonucunda elde edilen ürünlerin pazarlamasını daha iyi yapabilmek, tüketicimizin daha iyi bir ürünü tüketmesini sağlamak için bir proje hazırladı. (DİTAP) Dijital Tarım Pazarı projesi, alıcı ve satıcıyı online bir araya getirecek. Bu sayede çiftçi ürününü pazarlama imkanı bulurken, alıcı makul fiyatlardan, kaliteli ve uygun ürüne ulaşma imkanı bulacak. Temellerini Bakanlığımızın atmış olduğu bu projeye herkes elinden geldiği oranda destek vererek ve yardımcı olması gerekir" dedi.

Tarım İl Müdürü Erdem Karadağ’ın konuşmasının ardından  DİTAP Sistemine alıcı ve satıcıların nasıl kayıt olacakları ve sistemi nasıl kullanacaklarına dair bir sunum yapıldı. Toplantı katılımcıların görüş ve önerilerin alınması ile sorularının cevaplandırılmasının ardından sona erdi.
 


Kaynak: Haber Merkezi