Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hürmüz Koç ve Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Özden Yurdakul’un editörlüğünü yaptığı ‘Engeliler ve Spor’ isimli kitabın kapak fotoğrafında Avrupa Bilek Şampiyonu Ümit Burunlular’ın kullanılması nedeniyle geçtiğimiz gün düzenlenen törenle kitap şampiyona takdim edildi.
 
Spor Bilimleri Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı öncesinde Avrupa Bilek Şampiyonu Ümit Burunlular’a Engeliler ve Spor’ isimli kitap takdim töreni gerçekleştirildi. Safiye Hüseyin Elbi Konferans Salonunda düzenlenen törene, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat’ın yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat Uğur, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hürmüz Koç, Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Özden Yurdakul, Doç. Dr. Necati Cerrahoğlu ve akademisyenler katıldı.
 
Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören Dekan Prof. Dr. Hürmüz Koç’un açılış konuşmasıyla devam etti. Koç, editörlüğün yapıldığı kitabın kapak fotoğrafında Çanakkale’nin gururu Dünya ve Avrupa Bilek Şampiyonu Ümit Burunlular’ın fotoğrafının kullanılmasından dolayı mutluluğunu dile getirdi. Konuşmasına, Burunlular’ın özgeçmişini okumasıyla devam eden Dekan Koç, katılımcılara Ümit Burunlular hakkında bilgi verdi.
 
Açılış konuşmasından ardından ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ile birlikte Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp ve Ümit Burunlular’ın Antrenörü Serkan Soycan Yaylacı kürsüye çıktı. Kitap takdiminden önce ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat yaptığı konuşmada, “Yılmadan, usanmadan, ümidini kaybetmeden, ülkemizi gururlandıran birçok şampiyonluklara imza attı. Gelecek nesillere örnek olan Ümit Burunlular’ı azmi ve gayreti dolayısıyla tebrik ediyorum. Böyle bir jestte de bulunan sayın dekanımıza ve diğer kitapta emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Vefa çok önemlidir. Bu vefa kavramını bugün bir daha burada bize gösterdikleri için özellikle teşekkür ediyorum. Eskiden bizim Türk milletinin en önemli özelliğiydi ama bugün ‘vefa’ İstanbul’da bir semtin ismi olarak kaldı büyük ölçüde sosyal hayatımızdan çıktı. Vefayı yaşatmak adına böyle bir jestte bulundukları için fakültemizin dekanını ve ekibini canı gönülden tebrik ediyorum. Şampiyonumuza da pes etmeden ödülleri almaya devam etmesini diliyorum” dedi.
 
Konuşmaların ardından Rektör Murat, kitabı Bilek Şampiyonu Ümit Burunlular’a takdim etti. Burunlular da duygu ve düşüncelerini paylaşarak, “Buralara gerçekten çok zor geldim ama en önemlisi rektörümüzün dediği gibi vefaydı. Şampiyonluğu almakta çok zor çünkü bütün sporcular genç. Arkadaşlarımızın, dostlarımızın sayesinde daha da ileri gideceğimizi düşünüyorum. Prof. Dr. Hürmüz Koç olmak üzere kitapta emeği geçen herkese ayrıca kendisinde çok emeği olan Antrenörü Serkan Soycan Yaylacı’ya teşekkür ederim. İlk seferden beri hiç yenilmedik. Güzel şeyler yaptığımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.
 
Konuşmaların ardından Antrenör Serkan Soycan Yaylacı’ya da teşekkür plaket takdimi yapıldı. Tören sonrasında Spor Bilimleri Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı başladı.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN