Çanakkale İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Temmuz Ayı Toplantısı’nda uzun süredir konuşulan Bodurlar, Haliloğlu, Akçalı, Dedeler, Kocalar, Alan köyleri ve Çan ilçesinde ki köy sınırları içerisini alacak olan enerji üretim alanı (RES) projesinin itiraz süreci komisyona sevk edildi.
 
İl Genel Meclisi Başkanı Sadık Göğüsgeren başkanlığında, İl Özel İdare binasında düzenlenen Temmuz Ayı Toplantısı’nda, RES tekrar gündeme geldi. Mayıs ayı birleşiminde vermiş olduğu karara bir aylık askı süresi içinde 101 vatandaş geçerli itirazda bulunması ile İmar ve bayındırlık komisyonuna görüşülmek üzere sevk edildi.
 
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale İl Genel Meclis Başkanlığına konuyla ilgili yolladığı dilekçede ise, “İlgili dilekçe ile Çanakkale ili merkez ilçesi Bodurlar, Haliloğlu, Akçalı, Dedeler, Kocalar, Alanköy köyleri ve Çan ilçesi Kumarlar, Üvezdere, Dondurma ve Kadılar köyleri sınırları içinde ‘Enerji Üretim Alanı’ (RES) amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesis Alanı amaçlı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunun 10’ncu maddesin (c) bendi gereğince İl Genel Meclisi’nin 11.05.2020 tarih ve 48 sayılı kararı ile onaylanmıştır. Onaylanan imar planları 27.05.2020 tarihinden itibaren bir ay süre ile İl Özel İdaresi internet sayfasında ve İmar ve Kentsel iyileştirme Müdürlüğü ilan tahtasında askıya çıkarılmıştır. 27.05.2020- 26.06.2020 tarihleri dahil olmak üzere 30 günlük askeri süresi içerisinde onaylı imar planlarına bire bir mükerrer olmak üzere 101 adet itiraz olmuştur. Onaylana teklif imar planına yapılan itirazlar yazımız ekinde sunulmakta olup, 3194 sayılı İmar Kanunun 8. Maddesi (b) bendi gereğince İl Genel Meclisinde kesin karara bağlanmasını rica ederim ”diye İl Genel Meclis Başkanlığına sunuldu.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN