Dün Gelibolu ilçesine bağlı Yalova Köyü’nde henüz belirlenemeyen nedenlerden dolayı orman yangını çıktı. Büyük bir alana yayılan yangına 2 uçak, 20 helikopter ve birçok arazöz ile müdahale edildi. Yangın yerinde ekiplerin çalışmaları devam ediyor.
 
Yalova Köyü Ilgardere mevkiinde öğleden sonra çıkan yangın şiddetli rüzgar sebebiyle kısa sürede büyüyerek, büyük bir alana yayıldı. Şehrin birçok noktasından görülen yangının dumanı, ateşin yayıldığı bölgenin büyüklüğü hakkında tahmin verdi. Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin araçlarının yanı sıra çevre il ve ilçelerden de gelen araçlarla yangına müdahale edildi. 2 uçak, 20 helikopter ve birçok arazöz ilk müdahaleyi gerçekleştirmek üzere olay yerine geldi.
 
Yangın bölgesine Vali İlhami Aktaş, İkinci Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci ile ilçe kaymakamları gelerek, bölgede incelemelerde bulundu. Karadan ve havadan devam eden müdahalelerin yanı sıra denizden de müdahalede de bulunulduğu için Çanakkale Boğazı gemi trafiğe kapatıldı.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN