Cuma Pazarı’nda tezgâhlarda, domates 2,5 TL, taze fasulye 5 TL, biber 4 TL, karpuzun kilosu 2 TL ile satışa çıktı. Vatandaşlar sebze-meyvelerdeki düşüşlere sevinerek, ilerleyen haftalarda daha ucuza bulmak istediklerini dile getirdi. Pazar esnafları da bu durumdan memnun olduklarını söyleyerek, yerli ürünlerin çıkması ile fiyatların düşüşe geçtiği bilgisini verdi.
 
“ŞU AN HASAT ZAMANI”
Fiyatların yerli ürünler çıktıkça ve bollaştıkça düştüğünü dile getiren pazar esnafı Yahya Can Akat, “Domates fiyatlarında da düşüş var diğer sebze fiyatlarında da düşüş var. Çünkü yerli ürünler çıkmaya başladı.  Ürünler geçen haftaya nazaran da daha çok bollandı. Geçen hafta daha az ürün olduğu için pahalıydı, dışarıdan geliyordu.  Şimdi hasat zamanına girdik hepsi kendi ürünlerimiz fiyatlar daha da düşecek“  diye anlattı.
 
PAZAR FİYATLARINDA BEKLENEN DÜŞÜŞLER GELİYOR
Pazar esnafı Akat, ürünlerdeki fiyatları anlatarak ,  “Domates 4-5 liralarda geziyorken şuan 2.5 lira, patlıcan geçen hafta 4-5 lira iken bu hafta 2.5 lira, taze fasulyede çok büyük bir indirim gerçekleşti geçen haftalarda 15 lirayı geçtiği oluyorken şuan 5 lira. Biberler 8 liraydı bu hafta 4 liradan satıyoruz“ konuşmasını tamamladı.
 
“ÜRETİM FAZLALAŞTI FİYAT DÜŞTÜ”
Meyve esnafı Turgay Özdemir’in meyve sebze fiyatlarındaki değerlendirmesinde, ”Meyvelerin fiyatları gayet normal. Mevsimlik hasat zamanı meyveler çok bol. Geçen haftalara göre fiyatlarımız düştü bilhassa domates, patlıcan, kabak taze fasulye. Mal biraz bollandı. Üretim fazlalaştı fiyat düştü. Geçen hafta domatesin kilosu 5 lira iken bu hafta 4 lira. Muz gibi üretimi az olan ürünlerin zamanı geçtiği için fiyatları yükseliyor. Halkımız geçen haftaya göre bu haftanın pazarını beğendi ve fiyatları da yüksek bulmadı. Bundan sonra meyve-sebze fiyatları 20 gün 1 aya düşebilir çünkü üretim fazla olacağından mal fiyatı düşecek” ifadeleri yer aldı.
 
“TARLA MEVSİMİ GELDİKÇE FİYATLAR UCUZLUYOR”                                                                                                                                                       Bir diğer pazar esnafı olan Metin Yıldız ise, “Domates fiyatları şuanda düşüyor Antalya bitiyor tarlalar başladığından domateste bir ucuzlama var. Bollaşma ve yoğunlaşma geçen haftalara göre arttı. Vatandaşlarımızın da tepkisi iyi. Tarla mevsimi geldikçe fiyatlar ucuzluyor. Fiyatların düşüşü ilerleyen haftalarda devam edecek” dedi.
 
“HALKIMIZDAN İSTEĞİMİZ BİZLERİ TERCİH ETMELERİ“
Karpuz esnafı olan Çağrı Aygün karpuzun çok bol olduğunu, fiyatlarının normal olduğunu söyleyerek, “Vatandaşlarımıza karpuz fiyatları biraz pahalı geliyor. Vatandaşlar bizlere marketlerde daha ucuz şeklinde çıkışıyorlar. Bu durumun düzelmesi beklentisi içerisindeyiz açıkçası. Çanakkale yerli karpuzun kilosunu biz 2 liradan satıyoruz geçen haftalarda 2.5 liradan satıyorduk. İlerleyen haftalarda 1.5 lira olacağını düşünüyoruz. Halkımızdan isteğimiz bizleri tercih etmeleri” şeklinde konuştu.
 
Gülçin AKIN