Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İş Kulübü tarafından İşte Anne Projesiyle İşbaşı Eğitim Programına başlayacak 5 anneye İş Kulübü eğitimi verildi.
 
Dardanel Önentaş Gıda A.Ş’de su ürünleri İşleme İşçisi mesleğinde başlatılacak program öncesinde eğitimi veren İş Kulübü Lideri Ahmet Şarman, eğitimin amacının iş hayatına ilk kez adım atacak annelerin işe uyumlarını kolaylaştırmak ve hayat boyu karşılarına çıkacak iş fırsatlarına karşı onları hazırlamak olduğunu belirtti. Eğitimin sonunda Çanakkale İŞKUR Şube Müdürü Ayça Çakmak katılımcılarla bir araya gelip görüş alışverişinde bulundu. İŞKUR’un İşte Anne projesiyle birlikte tüm faaliyetleriyle kadın istihdamını desteklediğini dile getiren Çakmak, eğitimin ardından katılımcılara sertifikalarını takdim etti.
 
İşte Anne Projesi ile 15 yaşından küçük çocuğu olan annelerin İŞKUR’un İşbaşı Eğitim Programı aracılığıyla meslek edinmeleri ve istihdama kazandırılması amaçlanıyor. İŞKUR tarafından katılımcıların Genel Sağlık Sigortası ve İş Kazası Sigortası giderleri karşılanırken katılımcılara günlük 95 lira ödeme yapılıyor.  Bunun yanında İmalat ve Sanayi sektöründe İşbaşı Eğitim Programı katılımcısı olup 2-5 yaş arasındaki çocuğunu kreşe gönderen annelere de aylık 400 liraya kadar kreş desteği veriliyor.


Kaynak: Haber Merkezi