“HEDEFİMİZ İKTİDAR”
 
CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural’ın başkanlığında toplanan belediye başkanları, pandemi sürecini ve bölgelerindeki gündemi değerlendirdi. Sosyal mesafenin korunduğu toplantıya başta Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan olmak üzere, ilçeler ve beldelerdeki belediye başkanları katıldı.
 
Toplantı öncesinde CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural basına yaptığı konuşmada, “İl yönetimi seçimleri sonrasında belediye başkanları grubumuzla yaptığımız ilk toplantımız. Bu toplantımız bugüne kadar gecikmesinin nedeni, herkesin bildiği gibi pandemi süreci bu süreç dolayısıyla hepimiz çok çalıştık. Tüm belediye başkanlarımın emeklerine sağlık. Sosyal demokrat belediyeciliğin yapılması gerekenlerini her şekilde yerine getirdiler. Birlik ve beraberlik içerisinde bu sağlandı. Hatta bu birlik ve beraberlikte bir öneri doğrultusunda birlikte hareket etmeyi ve Çanakkale’de ihtiyaç sahibi olan kişilere de gerekli desteklerin sağlanmasını hep birlikte yapmış olduk” dedi.
 
“BUNDAN SONRAKİ SÜRECİ İKTİDARA HAZIRLAMAK OLARAK GÖRÜYORUZ”
“Önümüzdeki süreç, bizim için bir iktidar süreci. Önümüzde bir iktidar kurultayımız var” diyen Ural,
 “Bu kurultayın tarihi belli oldu. Büyük ihtimalle bu kurultayın adı bile iktidar kurultayı olabilecek durumda ama biz buna kendi içimizdeki il başkanları grubu içerisinde iktidar kurultayı diyebiliyoruz çünkü günümüz koşullarında Türkiye’de yaşanan her şeyi hepimiz biliyoruz, hepimiz yaşıyoruz. Günümüz koşullarında ekonominin nereye geldiğini biliyoruz. Covid sürecinin etkilerini çok anlamlı bir şekilde yaşıyoruz. Değerli belediye başkanlarımın birçoğu sahil kesimlerinde zaten görev yapıyorlar. Dolayısıyla oralardaki turizmin etkileri belli. Tarımda üretim var ama satış beklenildiği derecede yok. İstihdam sorunu her geçen gün artıyor. Bu nedenlerden dolayı bundan sonraki süreci iktidara hazırlamak olarak görüyoruz ve hedefimiz iktidar. Bunu beraber başaracağız” şeklinde konuştu.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN