Çanakkale Ticaret Borsa (ÇTB)  Başkanı Kaya Üzen, salgının elektronik ticaret alışkanlığını artırdığını belirterek, TOBB ve Ticaret Bakanlığı’nın e-ticarete ilişkin somut adımlarının gerekli ve değerli olduğunu belirtti.
 
Kaya Üzen, Koronavirüs’ün e-ticaret alışverişini artırdığını, bu sahanın tüketicilerde memnuniyeti, işletmelerde profesyonelliği daha ileri seviyelere getirdiğini belirtti. Başkan Üzen, e-ticarette güvenlik sorunlarının aşılması için somut adımlar atan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a teşekkür etti.
 
DİJİTAL DÖNÜŞÜM ÇAĞIMIZIN OLMAZSA OLMAZI
ÇTB Başkanı Kaya Üzen, değerlendirmesinde “E-ticaret; esnafımız, girişimcimiz, üreticimiz için kaçınılmaz bir saha. Bu sayede masraflar azalarak, rekabet gücü artıyor. Katma değeri her açıdan yüksek. Ülkemizin e-ticaret pazarında küresel bir güç haline gelmesi umut verici. Sadece 2019 yılında 136 milyar TL’lik bir işlem yapılması dikkat çekici. Pandemi ilanından itibaren online e-ticaret eğitimlerine talep %826 oranında artış gösterdi. Tüm bu veriler motivasyonumuzu e-ticarete yönlendirmeli. Dijital dönüşüm çağımızın olmazsa olmazı.” dedi.
 
İNTERNETTE ALIŞVERİŞİN GÜVEN PROBLEMİ BİTECEK
Başkan Kaya Üzen, Ticaret Bakanlığı önderliğinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği üyesi şirketlerin e-ticaret alanında tüketicilerin internet alışverişlerini güvenle kullanmasını amaçlayan 'Güven Damgası' uygulamasının önemine de dikkat çekti. Üzen “TOBB Ticaret Bakanlığı himayesinde, e-ticaret sitelerine güven damgası vermeye başladı. 100'den fazla kriteri kontrol ederek, ilgili şartları sağladığını kanıtlayan e-ticaret sitelerine, sürecin sonunda 'güven damgası' veriyor ve internet sitelerinde 'TR-GO' logosunu yerleştirmelerine izin veriliyor. Bu sayede burada iş yapma kültürüyle birlikte, ana problem olan internet alışverişine duyulan güven krizi de çözülmüş olacak” ifadelerini kullandı.
 


Kaynak: Haber Merkezi