İçişleri Bakanlığının ‘LGS ve YKS Tedbirleri’ genelgesi ile hafta sonu 81 ilde belirlenen saatlerde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Bozcaada’da ise gelen turistlerin otellerinde ve halk plajlarında denize girebilecek.
 
Yeni tip koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildi. Bu çerçevede, geçtiğimiz hafta gerçekleşen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve bu hafta sonu yapılacak Yükseköğretim Kurumlar Sınavının (YKS) halk sağlığı açısından en uygun koşullarda gerçekleştirilmesi amacıyla bazı tedbirlerin alındı.
 
Birinci oturumu 27 Haziran Cumartesi günü saat 10.15’te başlayıp 13.00’de tamamlanacak, ikinci oturumu 28 Haziran Pazar günü saat 10.15’te başlayıp 13.15’de tamamlanacak ve üçüncü oturumu 15.45’te başlayıp 17.45’de tamamlanacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi ve sonrasında oluşabilecek yoğunluğu ve bulaşma riskini azaltmak, sınavın sorunsuz bir şekilde yapılmasını temin etmek amacıyla;  27 Haziran Cumartesi günü saat 09.30 ile 15.00 arasında ve 28 Haziran Pazar günü 09.30 ile 18.30 saatleri belirlenen istisnalar hariç olmak üzere 81 il sınırları içinde vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlandı. Bununla ilgili 81 il valiliğine ‘LGS ve YKS Tedbirleri’ konulu genelge gönderilerek, detaylar aktarıldı.
 
Cumartesi ve Pazar günleri belirlenen saatler arasında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasıyla alakalı Çanakkale’nin Bozcaada ilçesinde ise Kaymakamlık tatilciler için bir karar aldı. Bu doğrultuda tatil için adaya gelen turistlerin otellerinde ve halk plajlarında denize girebilecekleri aktarıldı. Kaymakamlıktan yapılan konuya ilişkin açıklamada; “İçişleri Bakanlığımızın 24.06.2020 tarihli yeni genelgesine göre 27-28 Haziran 2020 tarihlerinde sokağa çıkma kısıtlaması süresince adamıza gelen turistler otellerinde ve halk plajlarında (ayazma, sulubahçe, habbele ) denize girebileceklerdir.”
 
Sevi Gözay UĞURLU