Geçtiğimiz gün Köylere Hizmet Götürme Birliği encümen üyelikleri için yapılan seçimde, AK Parti il Genel Meclis Üyesi Hasan Engin ve AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Halil Özer seçildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Özer, “Köylere Hizmet Götürme Birliği seçiminde tekrar encümen üye olarak seçilen AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Halil Özer, seçim sonrası yaptığı açıklamada herkese teşekkürlerini dile getirdi. Bunun bir hizmet yarışı olduğunu söyleyen Özer, “Üç il genel meclis üyesi ve birlikte görev yapacak muhtar arkadaşlarımız hepimiz bir yarışa girdik ve bu iş geçtiğimiz Salı günü bitti, artık önümüze bakıyoruz. Kaymakamımız başkanlığında yeni görev alan muhtar arkadaşlarımızla köylerimize ne yapabiliriz bunun gayreti içinde olacağız. Tabi ki süreç bitti fakat hala yankıları devam ediyor, konuşuluyor. Bu süreci çok siyasallaştırmamak lazım. Siyasi partilerin üyesiyiz, herkesin bir partisi var ama sonuçta işin içinde muhtarlarımızın seçtiği, muhtarlarımızın oylarıyla encümen üyeliğine seçildiğimiz bir birlik encümen seçimi oldu” dedi.
 
“40 KÖYÜMÜZE NE YAPABİLİRİZ DİYE BUNUN DERDİNDE OLACAĞIZ”
Dönem dönem bu yerlerde ister istemez tabi ki siyaset konuşulacak ama artık o defteri kapadık. 23 Haziran’da seçimi yaptık” diyen Özer, “Yeni seçilen muhtarlarımız ve AK Parti’nin iki il genel meclis üyesi birlik encümenine seçildik. Artık 40 köyümüze ne yapabiliriz diye bunun derdinde olacağız. Lapseki Köylere Hizmet Götürme birliği ayrı bir birlik, önemli bir birlik, özel bir birlik yaptığımız işler açısından, hem Lapseki’nin konumundan dolayı güçlü öneli bir birlik o yüzden bu birliğe en fazla ne yapabiliriz daha fazla ne verebiliriz herkesin fikir birliği içinde olduğu bir dönemde bence bundan sonrası için ne yapabiliriz bunlara bakmak lazım. Ben il genel meclis üyesi seçileli yaklaşık 15-16 ay oldu hemen arkasından birlik seçimini yapmıştık o dönemde de muhtarlarımızın takdirleri ve değerli oylarıyla bizlere hizmet yaparız güvenleriyle yol arkadaşım Hasan Engin ile birlikte muhtarlarımız bize görev verdiler. Bu dönem dede yaptıklarımız ortada 40 köyümüzün hemen hemen hepsinde bir icraatımız var köylerimize hizmet etme anlamında gayret ettik muhtarlarımızın dilekçelerini titizlikle ayrı ayrı değerlendirdik bunlar önemli şeyler olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
 
“DOĞRU İŞLER YAPIYORUZ Kİ MUHTARLARIMIZ BİZİ TEKRAR BİRLİK ENCÜMENİNE SEÇTİLER”
Özer, “Birlik encümeni olarak muhtarımızın her dilekçesini aldık ve yerinde kendimiz inceledik bu kıymetli bir iş bunu yaparken kendi işlerimizi bıraktık zaman zaman ailemizden ayrı kaldık fedakarlık yapıp köylerimizin işlerine öncelik verdik. Bunun neticesinde muhtarlarımızın büyük çoğunluğunun oyunu alarak birlik encümenine seçildik gururluyuz. Şunu biliyorum ki biz doğru işler yapıyoruz ki, hizmet etmeye çalışıyoruz ki muhtarlarımız bizi tekrar birlik encümenine seçtiler. Biz oy veren vermeyen tüm muhtarlarımıza yine önümüzdeki dönemde de aynı titizlik, heyecan ve aşkla görev yapmaya devam edeceğiz bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bizim hizmete olan inancımız, millete olan sevgimiz, seçimle veya başka bir şeyle ölçülemez, değerlendirilemez. Biz bunları her zaman söylüyoruz hizmet etmeyeceksek bu koltukları işgal etmeyiz o kadar açık ve net konuşuyorum. Hizmet edemeyeceğimiz gün bu koltuklara ne aday oluruz, ne de muhtarlarımızdan oy isteriz” şeklinde konuştu.
 
“KÖYLERİMİZE HİZMET ETMEYE GAYRET EDİYORUZ”
 “Biz ilk günkü aşkla ben il genel meclis üyeliğine aday olurken dedim ki ‘Her köyümüzün sorunlarını yerinde inceleyeceğiz’  ve bunu yaptık. Yapamadığımız büyük işlerimiz de var ama geçtiğimiz yıl ilk seçildiğimizde birlik encümende gündeme aldığımız tüm işleri yapmanın haklı gururunu yaşıyoruz” diyen Özer, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: “Bunu kendimiz yapmadık birlikte görev yapan muhtar arkadaşlarımız, kaymakamımız ile birlikte yaptık.  Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan, Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu’un çok büyük destekleri var ve bu destekleri arkamızda hissediyoruz. Devamında Belediye Başkanımız Eyüp Yılmaz, teşkilatımızın desteğinin arkamızda hissediyoruz. Böyle bir güçlü ilçede bizlilerde elimizi, vücudumuzu taşın altına sokarak köylerimize hizmet etmeye gayret ediyoruz, bu çok kıymetli bir iş.”
 
Gülçin AKIN