Covid-19 salgını nedeniyle başvuru takviminin uzatıldığı bilgisini veren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Aşkın Koyuncu, yabancı uyruklu misafirlerimiz için bütün hazırlıklarını duyurdu.
 
ÇOMÜ Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Aşkın Koyuncu, Covid-19 salgını sonrasında uluslararası öğrencilerin üniversiteye yapacak başvuruları için verilen tarihlerin uzatıldığını söyledi. Ayrıca yabancı öğrencilerin, ÇOMÜ’ye kayıt olabilmeleri için hazırlıkların tamamlandığını da belirtti.
 
“BALKAN ÜLKELERİNE MENSUP ÖĞRENCİLERE 450 KONTENJAN”
ÇOMÜ Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Aşkın Koyuncu konuyla ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Uluslararası öğrenciler açısından Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biridir. 2019-2020 Eğitim-öğretim yılında 1740 uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapan üniversitemiz, 2020-2021 Eğitim-öğretim yılında uluslararası öğrenciler için 1179 yeni kontenjan ayırdı. ÇOMÜ’de, uluslararası öğrenci kabulünde bölge ve ülke kontenjanı ile diploma notu esasına göre hareket edilmekte olup, ayrıca Yabancı Öğrenci Sınavı (YÖS) yapılmamaktadır. Coğrafi yakınlık, tarihi ve kültürel bağlarımız dolayısıyla 2020-2021 öğretim yılında Balkan ülkelerine mensup öğrencilere 450 kontenjan tahsis ettik. Geriye kalan kontenjanları ise AB-ABD, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Asya ve diğer ülkeler esasına göre paylaştırdık” ifadelerini kullandı.
 
BAŞVURULAR 22 HAZİRAN’DA BAŞLAYACAK
Koyuncu, 2020-2021 öğretim yılında Covid-19 salgını nedeniyle başvuru kabul ve kayıt takviminin uzatıldığına dikkatleri çekerek, “Bu nedenle başvurularımız 22 Haziran’da başlayacak olup 3 Ağustos tarihine kadar devam edecektir. Yerleştirme sonuçları 14 Ağustos’ta online olarak ilan edilecek, 7-11 Eylül tarihleri arasında ise kesin kayıt işlemlerini gerçekleştireceğiz. Üniversitemize başvuracak öğrencilerin yerleştirme işlemleri diploma notu ve bölge kontenjanları dikkate alınmak suretiyle online yapılmaktadır” bilgisini paylaştı.
 
“BÜTÜN HAZIRLIKLARIMIZI YAPTIK”
Yabancı uyruklu misafirlerimiz için bütün hazırlıkların yapıldığını söyleyen Doç. Dr. Koyuncu, “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Ofis Koordinatörlüğü olarak bizler yeni eğitim öğretim yılında yabancı uyruklu misafirlerimiz için bütün hazırlıklarımızı yaptık. Çanakkale, köklü bir geçmişe sahip olan önemli bir kent. Türkiye’nin önde gelen üniversite şehirlerinden biri olma yolunda hızla ilerlemekte. Yine şehir olarak üniversite öğrencileri için bütün altyapı imkanlarına sahip bir kent. Ulaşım açısından yaşam kalitesi açısından üniversite öğrencilerine sunulan hizmetler açısından ideal bir şehir olduğunu söylemek mümkün. Huzurlu, güvenli bir kente, kaliteli bir eğitim almak için bütün uluslararası öğrencileri bekliyoruz” dedi.
 
Yerleştirme sonuçları 14 Ağustos 2020’de ilan edilecek olup,  7-11 Eylül 2020 tarihlerinde ise yerleşme hakkı kazanan adayların kesin kayıt işlemleri yapılacak. Adaylar başvuru koşullarına ve başvuru kabul ve kayıt takvimine http://student.comu.edu.tr/ adresinden ulaşabilecekler.
 
Gülçin AKIN