Bayramiç Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Pehlivan Bayramiç’de harman zamanının geldiğini belirterek koronavirüs tedbirlerine dikkat çekti. Pehlivan “Dikkatli olalım, köyümüz, ilçemiz karantinaya alınmasın. Harmanımız yarıda kalmasın” dedi.
 
Üretim döneminin bol yağışlı ve bereketli geçtiğini söyleyen Pehlivan verimli bir harman süreci beklediklerini ve koronavirüs nedeniyle oluşabilecek tehlikelere karşı tedbirin elden bırakılmaması gerektiğini söyledi. Salgın sürecinde çiftçinin çalıştığını hatırlatan Pehlivan “Son iki gündür ülkemiz genelinde günlük vaka sayılarında artış gözlenmekte. Sizden ricamız harman zamanının geldiği, işlerin yoğunlaştığı şu günlerde çok dikkatli olmamız gerekiyor. Harmanımız yarıda kalmasın köyümüzü, ilçemizi karantinaya aldırmayalım. Biliyoruz ki hepimizin büyük şehirlerde özlemini çektiği çocukları, torunları, özlemini çektiği sevdikleri var. Onlara rica edelim bu hasret bu özlem en kısa sürede geçecek inşallah. Biraz daha sabretsinler” dedi.
 
 “ŞEHİR MERKEZİ İLE İRTİBATI KESELİM”
“Biliyoruz memleket hasreti çekiyorlar ancak biraz daha ateşin sönmesini beklesinler” diyen Pehlivan “Onlar da bulundukları şehirde gerekli önlemlerini alsınlar. Sosyal mesafemize, maske kuralına itina ile uyalım. Şehir merkezi ile mümkün olduğunca irtibatı keselim. Çok önemli olmayan işlerimizi iletişim araçları ile çözmeye çalışalım. Hepinize sağlıklı, bereketli günler, bol hasatlar dilerim” ifadelerini kullandı.
 
Haber Merkezi