Düğün salonlarının 1 Temmuz’da kapılarını açacağının duyurulması üzerine, altın alımlarında da artış oldu. Çanakkale Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Timur Ay, piyasanın yavaş yavaş hareketlenmeye başladığını söyleyerek, “Umarım vaka sayıları çok ciddi derece artış göstermez ve düğün sezonunu etkileyecek kararlar alınmaya gerek duyulmaz. Neticede bu artış yükselirse ilk yapılacak olan düğünlerin kısıtlanması olacaktır” dedi.
 
Düğün salonlarının yeniden açılması ile ilgili tarihin verilmesinin ardından, kuyumcularda alışveriş başladı. Çanakkale Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı  Timur Ay, konuyla ilgili olarak, “Piyasalarda düğün alışverişi hissedilmeye başlandı. Önemli olan teoride değil pratikte de görmek. Bunu görmeden konuşmak yersiz oluyor. Umarım vaka sayıları çok ciddi derece artış göstermez ve düğün sezonunu etkileyecek kararlar alınmaya gerek duyulmaz. Neticede bu artış yükselirse ilk yapılacak olan düğünlerin kısıtlanması olacaktır diye düşünüyorum çünkü en kolay yayılabilecek olan yerler insanların birlikte olduğu yerler. Düğünlerde başka bir şehirden gelip düğüne katılabiliyor. O da bulunduğu bölgedeki taşıyıcılığı da oraya getiriyor. Şu anda bazı gerçekleri görmeden bunları konuşmak yanlış olur. Umarım her şey iyi olur. Piyasalarda üç aydır evde kalmaları, mevcutta hareketlilik gösteriyor. Ama önemli olan bunun sürekliliğini sağlamamız. Bizler de bu ülkede yaşayan vatandaşlar olarak, sorumluluk bilinciyle sosyal mesafeyi hijyen ortamlarını koruyarak bunu sağlamamız gerekiyor” diye konuştu.
 
“EKONOMİNİN KISA VADEDE DE OLSA DURMASI SIKINTI VERİR”
Ay, son zamanlarda gündemde olan ikinci dalganın ekonomiye yansıması hakkında ise, “İkinci dalga herkesin beklentisi haline geldi ister istemez. Yapılan medyatik söylemler sonucunda ikinci dalga bekleniyor ama ikinci dalga gelirse ilk dalgadan sert olacağı gözüküyor. Umarım gelmez diye düşünüyorum. Ekonominin bundan sonra kısa vadede de olsa durması sıkıntı verir” yorumunda bulundu. 
 
“HERKES POZİSYONUNU BİR ŞEKİLDE KORUMASINDA FAYDA VAR”
Son zamanlardaki altın fiyatlarını da değerlendiren Başkan Ay, şunları belirtti: “Altın fiyatları Covid’ten önce onsun kendine has bir değer kazanışı vardı ama Covid ile birlikte hızlanması paralelinde ister istemez fiyatlarda artış oldu. Ancak Covid’teki artış uzun soluklu gitmedi. Belli bir değişime sebep olmasını isteyen bir yapı var, Covid’i bir araç olarak kullanıyor. Kapitalizmin sanki bitirip, başka bir ekonomik sisteme geçişi öngörülüyor. Sadece ekonomik değil bütün dünya sistemlerine reset atılması gibi görülüyor. Bu değişimi istemeyen de bir yapı var. Şu an dünyada bu iki yapının savaşı var. Buna istinaden altının onsu da bir türlü aşağı kırılmıyor, yukarı da çıkmıyor. Stabil olarak bin 680 dolar ile bin 720 dolar arasında küçük inişler ve çıkışlar olarak devam ediyor. Bundan sonraki ekonomik parametreler Covid ve Covid’in daha sonra olabilecek toplumsal eylemlere paralel olarak öngörülüyor. Bundan sonra dünyada olan her türlü şey ister istemez altın gibi kıymetli madenlerin artış olabileceği düşüncesindeyiz. Herkes pozisyonunu bir şekilde korumasında fayda var. Bu korumanın altın ve kıymetli madenler üzerinde olmasına fayda var.”
 
Sevi Gözay UĞURLU