Vali Orhan Tavlı başkanlığında, Lapseki ilçesinde devam eden yatırım çalışmaları ile tarım ve üretim alanında devam eden çalışmalar değerlendirildi.
 
Lapseki Kaymakamlığı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Toplantı salonunda gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında Vali Orhan Tavlı’ya, Lapseki ilçesine Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından yapılan yatırımlar ile mega proje 1915 Çanakkale Köprüsü’nde devam eden çalışmalar, maden tesisleri, kamu kurum ve kuruluşlarında Koronavirüs ile mücadelede yapılan çalışmalar ve alınan önlemler hakkında Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin tarafından bilgi verildi.
 
Ayrıca Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, Çanakkale’nin meyve üretiminde öncü ilçelerinden olan Lapseki’de üretilerek Türkiye’de ilk 10’da olan ve Çanakkale ilimizin Kiraz üretiminin %31 oranını, Türkiye’nin ise %3 oranını karşılayan Kiraz’ın yıllık üretim kapasitesi hakkında Vali Orhan Tavlı’ya bilgi aktardı. İl genelindeki tüm ilçelere devlet tarafından yatırımların tüm hızıyla devam edeceğini belirten Vali Orhan Tavlı, çalışmalarda emeği geçen tüm personele teşekkür ederek tarımsal üretimin mimarı olan çiftçilerimize sağlıklı, bereketli bir yıl olması temennisinde bulundu.
 
Lapseki ilçesinde devam eden yatırım ve çalışmalar ile tarım ve üretim alanında devam eden çalışmaların değerlendirildiği toplantıda Vali Yardımcısı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal, Yenice Kaymakamı Ahmet Başer, İl Genel Meclis Üyeleri Halil Özer ve Hasan Engin de katıldı.
 
 


Kaynak: Haber Merkezi