Sezonun açılması ve mangala uygun bir balık olması sebebiyle vatandaşlar tercihini sardalya yönünde kullanmaya başladı. Çeşit balıkların içinden şu anda en çok sardalyanın satıldığını söyleyen balıkçılar ise yine de satışların bayramdan önce daha canlı olduğunu söyledi.
 
“SARDALYAYA ŞU AN YOĞUNLUK FAZLA”
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Balıkçı Şefik Değirmencioğlu, “Balık fiyatları şu anda normale döndü. Ramazan ayında biraz daha düşüktü ama şu anda biraz daha normal. Sardalye şu anda 20-25 lira arasında gidiyor. İstavrit 40-45 aralığında, barbunlar 130 lira, tekirler 80-90 ve 100 lira diye gidiyor. Kışa nazaran fiyatlar yüksek ama aslında şu an normal. Sardalya sezonunda şu anda fiyatlar bunlar. Sardalyaya şu an yoğunluk fazla çünkü mangal sezonu ve ızgarası oluyor. Vatandaşlar sardalyaya talebi fazla” ifadelerini kullandı.
 
“DİĞER BALIKLAR RAĞBET GÖRMÜYOR”
Balıkçı Ersin Erten ise, “Şu an sardalya sezonu başladığı için, diğer balıklar rağbet görmüyor. Herkes sardalya istiyor ama fiyatlar biraz yüksek gittiği için insanların talepleri o kadar çok yok. Bayram öncesi işlerimiz çok iyiydi, bayram sonrasında bozuldu. Şu anda pandemiden dolayı önümüzü göremiyoruz. Balıkçılık az, insanların paraları bitti. Doğru düzgün alışveriş yapamıyorlar” diye fikirlerini belirtti.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN