Normalleşme sürecinin başlamasının ardından, pandemi boyunca belli sayıda kişiyi içeride ağırlayan ve giriş çıkışlarında belli kontrol uygulamalarının yapılan Halk Pazarı’nda yoğunluk azaldı. Özellikle bayram öncesinde, çok fazla vatandaşı ağırlayan Halk Pazarı’nda Salı günü kurulan tezgahların önü boş kaldı. Pazarcı İlker Demirtaş, “Şu an fiyatlar uygun ama pazar yok. Bayramdan sonra pazar alışverişi azaldı. Sebebini biz de bilmiyoruz, belki ekonomik olabilir. Sırayla alınma uygulaması da bitti, yalnızca kapılar kaldı. Kapılardan istediğin gibi girip çıkılabiliyor, ona rağmen kimse yok” dedi.
 
“DOMATESİN FİYATI CUMA GÜNÜ YÜKSELİŞE GEÇECEK”
Demirtaş, sebze meyve fiyatları hakkında da bilgi vererek, “Patlıcan 4 lira, biber 4 lira, yeni mahsul en pahalı olanlar barbunya, börülce 15-20 lira kilosu. Domatesin kilosu ise geçen haftadan bu yana düşüyordu, dört gün bayram yasağında insanlar dışarı çıkamadı ve seralarda birim olmuştu, bu yüzden düşmüştü. Şimdi tekrar yükseliş var. Bu hafta Cuma gününe kadar yükselecek. Salatalık, kabak bizim mahsulümüz yerli olarak başladı. Yalnızca domatesin fiyatı Cuma günü yükselişe geçecek” ifadelerini kullandı.
 
“İNSANLAR ÇEKİNEREK ALIŞVERİŞ YAPIYOR”
Havaların ısınması ile rağbetin arttığı yaz meyveleri arasında ise en çok kiraz ilgi görüyor. Kiraz üreticisi ve pazarcı Sertaç Fenerci, “İnsanlar çekinerek alışveriş yapıyor. Koronavirüs var mı diye korkuyorlar. Önceden tadına bakar alırdı, şimdi tadına bakmaya çekiniyor. İlla ki etkisi oluyor. Fiyatlar ise şu anda normal seyrinde. Çok büyük artık veya düşüş yok. Normal seyrinde gidiyor ama üreticiye yetiyor mu onu bilmiyoruz. Almak isteyen 3 kilo da alıyor 2 kilo da alıyor. Ortalama olarak 1 kilo alıyor” diye anlattı.
 
Kiraz fiyatları 8-12 lira arası değişirken, çilek ve muz fiyatları ise 12 lira civarında olduğu gözlemlendi. Karpuzun kilosu 2 buçuk kilo, kayısının fiyatı ise 5 liradan tezgahta yerini aldı.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN