Çanakkale’nin Biga ilçesinde bağlı Gümüşçay beldesine belediye tarafından yaptırılacak spor kompleksine eski dışişleri bakanlarından Fatin Rüştü Zorlu’nun adının verileceği açıklandı.

Gümüşçay Belediyesi tarafından, beldeye sentetik futbol sahası ve soyunma odası yapılması ile ilgili yüklenici firma ile belediye arasında sözleşme imzalandı.

Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı konuyla alakalı açıklamasında; “Kısa zamanda başlaması beklenen çalışma, 2 ay içerisinde beldemiz eski çim saha üzerine, sentetik çim olarak yapılacak olup, yanına da soyunma odaları inşa edilecektir. 27 Mayıs 1960 tarihinde gerçekleştirilen ihtilal sonucu Yassı Ada da yargılanarak idamına karar verilen ve idam edilen, tarihe demokrasi şehidi olarak geçen, Çanakkale Milletvekilliği yapmış Fatin Rüştü Zorlu’nun ismini yaşatmak adına, yenilenecek olan futbol sahasına ‘Fatin Rüştü Zorlu Spor Kompleksi’ adı verilecektir. Bu spor kompleksinin kazandırılmasında emeği geçen başta Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na Ak Parti Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan'a ve Ak Parti Çanakkale Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu'na teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.