AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan yaptığı paylaşımda, Çanakkale’nin AK Partili belediyelerinin 15 Temmuz hatırasını yaşatmak için karar aldıklarını ifade etti.
 
Turan:” Aziz milletimiz 15 Temmuz FETÖ darbe kalkışması karşısında destan yazdı ve darbecilere bu ülkenin bugününü ve yarınını teslim etmeyeceğini cesurca gösterdi. Tarihimizin en alçak darbe kalkışmasında 250’den fazla vatandaşımız can verdi. Çanakkale darbe kalkışmasına karşı tepkisini ilk andan itibaren ortaya koyan illerden oldu. 100 yıl önce düşmana geçit verilmeyen Çanakkale’de Hemşehrilerimiz meydanlarda günlerce demokrasi nöbeti tuttu. Hiçbir çıkar gözetmeksizin ilk andan itibaren meydanlara inen, çete mensubu askerlerin karşısında dimdik duran milletimizin hatırası yurdumuzun dört köşesinde yaşatılacak ve 15 Temmuz destanı gelecek nesillere aktarılacak” dedi.
 
Tüm belediyeleri 15 Temmuz hatırasına sahip çıkmaya davet eden Turan şunları söyledi:” Çanakkale’deki tüm AK Partili Belediyelerimiz ile 15 Temmuz’u unutturmamak, bu destanın anısını uzun yıllar yaşatmak için yapılacak çalışmalarda prensip kararı aldık. 15 Temmuz ve şehitlerimiz belediyelerimizin parklarında, caddelerinde yaşayacak. Çan Belediyemiz ilk adımı attı ve 15 Temmuz Şehitler Parkı’nın açılışını yaptı.
 
15 Temmuz bir siyasi partiye dönük değil milletimizin istisnasız tamamına yapılmış bir ihanetti. Bunun tekrarlanmaması için ortaya çıkan birliktelik ruhu çok kıymetli. Parti ayrımı gözetmeksizin tüm belediyelerimizi bu hassasiyete sahip çıkmaya, belediyelerin en özel noktalarında 15 Temmuz ve şehitlerimizin isimlerini yaşatmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.


Kaynak: Haber Merkezi