Koronavirüs salgınının azalmaya başlamasıyla birlikte girilen normalleşme süreci kapsamında seyahat kısıtlamasının ardından büyük illerden Çanakkale’ye otobüs yolculuğuyla çok sayıda gelen vatandaşın olduğu öğrenildi.
 
1 Haziran’dan itibaren seyahat kısıtlamasının kalktığını anımsatan Truva Turizm firmasının yetkililerinden Şenol İpek, kısa sürede Çanakkale’ye çok ilgi olduğunu aktardı. Pandemi ilan edilmesi sonrasında kısıtlamalar ile birlikte sektör olarak zorlandıklarını anımsatan İpek, “Yaklaşık 40 aracımız bu süre boyunca beklemede kaldı. 1 Haziran’dan itibaren çalışanlarımız sorunsuz iş başı yaptı. Otobüslerde Sağlık Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı kuralları belirledi. Buna göre ikili koltuklarda tek yolcu yolculuk yapıyor. Genelge yayınlanıyor, yenisine göre aynı aileden iki kişi, ya da karı koca yan yana koltuklarda seyahat edebiliyor. Onun arkadaşındaki ikili koltuğa tek kişinin oturması şartı var, arka arkaya iki aile seyahat edemeyecek. Vatandaşların da seyahat kurallarına uyması gerek. Öncelikle HES kodu mutlaka alınmalıdır. TC’nizi girip kodu alıyorsunuz, işlem çok basit. Biletinizi bu kodu aldıktan sonra satın alabiliyorsunuz. Araçlarda maskeli olmak şart, yolculuk boyunca maske takmak şart, görevli arkadaşlar denetliyor.  Virüs yayılmazsa her şey normale dönecektir. Tedbirleri almak da bizim elimizde, herkes kendi tedbirini alırsa bu işi çözüme kavuştururuz. Öğrencilerin Çanakkale’ye gelmesi ile de bir yoğunluk elbette oluşacaktır, ama ben sonbahar döneminde bu işin inşallah biteceğini düşünüyorum. Türk Milleti olarak tedbirlere uyuyoruz, sokağa çıkma yasağına da uyduk. Herkes sosyal mesafe ve temizliğine dikkat ederse çözülecektir” dedi.
 
Seyahatlerde İstanbul’dan, Ankara’dan, İzmir’den Çanakkale’ye talep olduğunu aktaran İpek şöyle devam etti; “Adeta İstanbul boşalıyor, Çanakkale’ye akın ediyor. İlimizden isse henüz gidiş için çok talep yok. Bir iki hafta içinde de Çanakkale’den de gidişlerin oluşacağına inanıyorum. Öğrencilerin şehirde olmaması buradaki talebin az olmasının bir nedeni olabilir. İstanbul’dan da daha çok esnaflardan mal alanlar ve acil işi olanlar yola çıkıyor, buradan pek giden olmuyor. İstanbul’dan Ankara’ya uçak seferleri henüz başlamadığı için başkente de yoğunluk var” dedi.
 
Gülçin AKIN