Lapseki'nin kurtuluşunun 94'üncü yıl dönümü kutlamaları çelenk sunumuyla başladı. Tören mangası tarafından saygı atışının yapılmasının ardından İlçe Müftüsü Remzi Karadoğan dua etti. Protokol üyeleri şehitliğe buket sunumu yaptı. Şehit Hüseyin Çetin İmam Hatip Orta Okulu bahçesinde devam eden kutlama programı öğrencilerin şiir okuması, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz'ın günün anlam ve önemine binaen konuşmasıyla sürdü.
Başkan Yılmaz konuşmasında "Bizler ata yadigarı güzel ilçemiz, şanlı Osmanlı yadigarı cumhuriyetimizin kuruluş yolundan aldığımız güçle muhasır medeniyetler hedefinden asla taviz vermeden, bu vatan uğruna canlarını seve seve feda eden kahramanlarımızı her zaman olduğu gibi bugün de minnetle anıyoruz. Tarihinin hiçbir döneminde bağımsızlığından ödün vermeyen ve tarih yazmayı gelenek haline getiren aziz milletimiz ve değerli Lapseki halkı, 'hakimiyet milletindir' diyerek 15 Temmuz'da birliğimizi ve beraberliğimizi bozmak, vatanımızı bölmek, bayrağımızı göklerden indirmek, ezanımızın sesini susturmak isteyen iç ve dış vatan hainlerine fırsat vermedi. Bundan sonra asla fırsat vermeyecektir. Bizim için tek vatan, tek devlet, tek millet, tek bayrak var. Bu tarihte de öyle oldu, bu gün de böyle ve yarın da öyle olacaktır. Milletimizin dirliğini bozacak hiçbir yola asla geçit verilmez" diye konuştu.
Lapseki'nin kurtuluşunun 94'üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 13.00-16.00 saatleri arasında TCG Kumkale Gemisi Liman ziyareti yapacak. İskele Mescidinde yatsı namazı sonrası okunacak olan mevlid-i şerif ile kutlamalar sona erecek.







Kaynak: İHA