ÇANAKKALE’de 8 yıl böbrek nakli bekleyen 69 yaşındaki Mehmet Baştimur, bir buçuk yıl önce hizmete giren Merkez’e bağlı Kepez Beldesi ÇOMÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi organ nakil ünitesinde ilk kez gerçekleştirilen organ nakli ile eski sağlığına kavuştu. Sağlıklı bir şekilde hayatına devam eden evli, 4 çocuk ve 4 torun sahibi emekli Mehmet Baştimur, Bursa Çekirge Devlet Hastanesinde beyin ölümü gerçekleştikten sonra ailesi tarafından organları bağışlanan Ş.Ö’ye vefa borcunu ödemek için anlamlı bir davranışa imza attı.
 
8 yıl boyunca sağlığına kavuşmak için İstanbul ve Bursa’da özel hastanelerin yanı sıra Üniversite hastanelerin kapısını çalarak şifa arayan Mehmet Baştimur, organıyla hayata tutunduğu Ş.Ö. için Necippaşa Camisinde mevlit okuttu. Mevlit’e Çanakkale Organ Nakli Koordinatörü Dr. Azem Ülkü, Bursa’dan Organ Nakli Koordinatörü Dr. Timur Didinen ile Mehmet Baştimur ve ailesi ve yakınları katıldı.
 
Çanakkale Organ Nakli Koordinatörü Dr. Azem Ülkü, “Mehmet Baştimur ağabeyimizde iki böbreğinin çalışmadığını öğrendikten sonra diyaliz makinesine bağlı olarak 8 yıl yaşadı. Haftanın 3 günü oradaydı. Geri kalan 4 günde birilerinin yardımına sürekli ihtiyaç duyuyordu. 15 ay önce Bursa’dan bir beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları nakledilen Mehmet Baştimur sağlıklı bir şekilde haftanın 7 gününü doya doya yaşıyor. Ailesiyle birlikte oluyor. kordonda geziyor. Sohbet ediyor. İşine gücüne bakıyor. Mehmet Baştimur ağabeyimiz organlarını bağışlayanı unutmadı. Gıyabınde mevlit okuttu. Allah kabul etsin diyorum” dedi.
 
Bursa Çekirge Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Dr. Timur Didinen, “Organları bağışlanan kişi Bursa’dan çıkmıştı. O nedenle ayrıca zevkle buraya geldim. Hastamızın da bu kadar iyi durumda normal hayatını yaşadığını görmekten bende mutluluk duyuyorum” diye konuştu.
 
8 yıl sonra sağlığına kavuşan Mehmet Baştimur ise, “Sağlıklıyım her şeyi yiyebiliyorum. Ailemle gezebiliyorum. Zaman geçirebiliyorum. Vefat eden hanımefendi bana böbrekleri bana bağışlandı. Onlara Allahtan rahmet diliyorum. Ailesine teşekkür ediyorum. Bugün onun adına bugün mevlit okutuyorum. Artık günde 3-4 litre su içiyorum. İstediğimi yapabiliyorum” şeklinde konuştu.
 
Okunan Mevlit’in ardından cemaate lokum, tesbih ve pilav ikram edildi. Mehmet Baştimur ise, kendi elleriyle cemaate pilav dağıttı.
 
Mustafa SUİÇMEZ 
 


Kaynak: Haber Merkezi