Teknik kadrosundaki Çanakkaleliler ile adından söz ettiren Beşiktaş Jimnastik Kulübünde (BJK) sağlık ekibinin başında da yine bir Çanakkaleli isim yer alıyor.

Sergen Yalçın’ın teknik direktörlük görevine geldiği Beşiktaş’ta yardımcılıklarını da her zamanki gibi Çanakkaleli isimler Levent Açıl ve Murat Kaytaz yürütüyor. Birçok kulüpte birlikte görev aldıkları Sergen Yalçın’ın Beşiktaş’taki döneminde de teknik ekibinde yer bulan Levent Açıl kaleci antrenörlüğü, Murat Kaytaz da Analiz Antrenörlüğü başarıyla yerine getiriyor.

Ancak son günlerde Beşiktaş’ta Çanakkaleli bir diğer isim dikkatleri üzerine çekiyor. Özellikle liglerin yeniden başlayacağı yakın süreçte koronavirüs testlerine ilişkin açıklamalar ile kamuoyunu aydınlatan Çanakkaleli Dr. Tekin Kerem Ülkü, siyah beyazlı kulüpte Sağlık Ekibi Danışmanı olarak görev alıyor.

Dr. Tekin Kerem Ülkü, Çanakkalelilerin yakından tanıdığı Devlet Hastanesinin tecrübeli doktorlarından Azem Ülkü’nün de oğlu. Özellikle koronavirüs salgını ile mücadele ettiğimiz bu zor günlerde, bir nebze moral olması adına; Türkiye’nin en büyük spor kulüplerinden birinde Çanakkalelilerin göğsünü kabartan değerli hemşehrilermize yaptıkları görevde başarılar diliyoruz.

1981 yılında Çanakkale'de doğan Tekin Kerem Ülkü, ilk ve orta öğrenimini de Çanakkale’de tamamladı.1998 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesine girdi. 2004 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu ve 2005 yılında Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Ortopedi ve Travmatoloji ihtisasına başladı. 2010 yılında uzmanlığımı alarak zorunlu hizmetimi yapmak üzere Malkara Devlet hastanesinde görev aldı. 2012 yılında zorunlu hizmetimi tamamladı ve 2014 yılında Acıbadem Kadıköy Hastanesine başladı. Bilimsel çalışmaların yanı sıra 2009 yılında İsviçre Zürih Üniversitesine mikrocerrahi sertifikası için, 2008 yılında University of Pittsburgh Medical Center'a Diz cerrahisi ve 2015 yılında Amsterdam Üniversitesi Academic Medich Center'a Ayak ve Ayak bileği cerrahisi eğitimi için ziyaretlerde bulundu. 2015 yılında Acıbadem Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji AD hizmete başlayan Ülkü, 2019 yılında da bir ay süreyle Amerika'da ayak sakatlıkları üzerine çalışmalar gerçekleştirdi. Bu çalışma da Çanakkaleli Dr Ülkü'nün Beşiktaş Jimnastik Kulübünde (BJK) Sağlık Sorumluluğunu üstlenmesinde en önemli sebeplerden biri oldu.

Ersan KÜÇÜKKURU