Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına kasteden teröristlerle kardeş olmak, şehitler diyarı Çanakkale’ye yakışmıyor. Çanakkale Belediyesi, Diyarbakır’da hendeklerin kazıldığı, hergün şehit haberleri aldığımız PKK’nın şehir üssü olarak kullandığı Sur Belediyesi ile kardeşlik protokolü imzaladı.
Geçtiğimiz yıllarda imzalanan protokolü halen bütün itirazlara rağmen sürdürüyor. Çanakkaleli bu hainliği kabul etmiyor. PKK’ya destek verdiği resmi makamların araştırmalarıyla ortaya çıkan ve başkanı da tutuklanan Sur Belediyesi ile kardeşlik protokolünü sürdüren Ülgür Gökhan’ı istifaya davet ediyor. Bir anlamda PKK ile kol kola görüntü veren Çanakkale Belediyesi’nin bu rezillikten kurtulmasını istiyor.
 
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan istifa etsin başlığıyla bir imza kampanyası başlatıldı.
Belediye başkanını istifaya davet eden grup, buna gerekçe olarak Çanakkale ile Diyarbakır'ın Sur ilçesinin kardeş şehir olması gösteriliyor. Change.org adlı sitede başlatılan imza kampanyasının açıklaması şu şekilde: “Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına kasteden teröristlerle kardeş olmak şehitler diyarı Çanakkale’ye yakışmıyor. Çanakkale Belediyesi, Diyarbakır’da hendeklerin kazıldığı, hergün şehit haberleri aldığımız PKK’nın şehir üssü olarak kullandığı Sur Belediyesi ile kardeşlik protokolü imzaladı. Geçtiğimiz yıllarda imzalanan protokolü halen bütün itirazlara rağmen sürdürüyor. Çanakkaleli bu hainliği kabul etmiyor. PKK’ya destek verdiği resmi makamların araştırmalarıyla ortaya çıkan ve başkanı da tutuklanan Sur Belediyesi ile kardeşlik protokolünü sürdüren Ülgür Gökhan’ı istifaya davet ediyoruz. Bir anlamda PKK ile kol kola görüntü veren Çanakkale Belediyesi’nin bu rezillikten kurtulmasını istiyoruz” Kampanyada, ımza sayısının 8 bini aştığı öğrenildi. 
 


Kaynak: Haber Merkezi