Sanatçı Mehmet Anaç, küçük yaşlarda annesinin teşviki ile müziğe başladığını söyleyerek, “Her şey yolunda. Dinleyiciler ile buluşmaktan ötürü mutluyum” ifadelerini kullandı. ‘Acıya Sevdalandık’ isimli tekli çalışmasının ardından yaza doğru başka çalışmaları da olacağını söyleyen Anaç, “Daha hareketli bir şarkı ile birlikte olacağız. Birçok şarkı arasından ‘Acıya Sevdalandık’ şarkısını seçtik. Çok slow bir şarkı değil aslında. İnsanlar seveceğini düşündük” dedi.
 
“İYİ BİR İŞ ÇIKARMAK İÇİN ASLINDA BEKLEDİM”
Yaklaşık 10 yıldır sahne aldığını söyleyen Mehmet Anaç, “Yapmak için yapmak adına değil, iyi bir iş çıkarmak için aslında bekledim. Kendimin de oluşumunu tamamlamak açısıyla da bu dönemi tercih ettim. İlerideki çalışmalarım ise malum her şeye bağlı, ekonomiye bağlı, ülkenin durumuna bağlı. Bunların hepsi bir zincir. İyi iş yaptıktan sonra güzel geri dönüşü olacağını düşünenlerdenim. Yaza doğru inşallah daha hareketli bir şarkı ile birlikte olacağız” diye anlattı.
 
“Dinledikçe dinlenecek bir şarkı”
‘Acıya Sevdalandık’ şarkısının bir milyon dinlenmeyi geçtiğini de söyleyen Anaç, “Kalıcı olacağını düşünüyorum, dinledikçe dinlenecek bir şarkı. Bu konuda mutluyum. Aslında şarkı seçimi konusunda ekibim ve sevgili aranjörüm iddialılar. Karşılığını aldığımızı düşünüyorum. Cover şarkılara bakışım ise şu; kişiye gidecek cover olmalı. Kişinin çerçevesine, ses tonuna gidecek şarkılar olmalı. Bunlar çok önemli. Bu coverlarda büyük risk var” ifadelerini kullandı.
 
Gülçin AKIN