Albümünden ve şarkılarından bahseden Ozan Gülek, müzik hayatından dinleyicilerine bahsetti. Koronavirüs günlerinde üretmeye devam ettiğini söyleyen Gülek, “Albüm çok yeni ama yeni çalışmalarız da var. Yeni şarkılarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Müzik yapmaya devam ediyorum. Her alanım müzik, kendime vakit ayırdığım zamanlarda bir şeyler yapabiliyorum diyebilirim” diye anlattı.
 
‘Sakın Gözükme Gözüme’ şarkısı ile ilgili olarak düşüncelerini açıklayan Gülek, “Çocuk yaşlardan beri müzik yapıyorum ama hayatımın uzun bir bölümünü profesyonel olarak sahnelerde gitar çalarak şarkı söyleyerek kazandım. Asıl eğitimim flemenko, bu şarkıda da flemonko ezgiler var. Beste şarkı olarak biraz sert. Bir ihanetten bahsediyor, bu yüzden biraz sert. 11 şarkılık bir albüm hazırladım ben, sadece bu şarkıdan ibaret değil. Ama albüme giriş sebebim bu şarkıdır. Çok önemli müzisyenlerle çalışıyorum. Altyapı da önemli. Mesela geçen sene deep house modası vardı, bu sene trap modası var. Her sene moda değişiyor ama akustik şarkıların modası geçmeyecek. Trap müzik veya clup müzikleri her zaman canlı performans da sergileyemezsiniz ama akustik müzikleri her zaman canlı olarak sahneleyebilirsiniz. Ben aslında biraz risk aldım. Bu kadar trap şarkının, rap şarkının patladığı dönemde akustik parça ile çıkış yapmak biraz riskli ama müzisyen olduğum için çok da düşünmüyorum açıkçası” ifadelerini kullandı.
 
“90’LAR İLE BÜYÜDÜK”
Gülek, “Sadece bu şarkıda değil, albümümdeki 11 şarkıda 90’lar tınısını bulabilirsiniz çünkü 90’lar ile büyüdük. Müzikle çocuk yaşlarımda da iç içeydim. 90’lardaki sanatçıların albümlerini dinlemeden önce, kimler ne çalmış diye bakardım. Sonra albümü dinlerdim. Çok meraklıydım. İster istemez ruhunuza işliyor” dedi.
 
“ŞARKI SÖYLEYEBİLMEK ŞARKICI OLMAK ANLAMINA GELMİYOR”
“Dünya üzerinde yoldan yüz tane insan çevirin seksen tanesi şarkı söyleyebiliyordur. Şarkı söyleyebilmek şarkıcı olmak anlamına gelmiyor” diyen Gülek, “Günümüzde teknoloji de ilerledi. Şarkı söyleyemeyenler de artık söyleyebiliyor. Bunu çok yanlış görmüyorum ama insanlarda son 10 yılda çok fazla popüler olma hevesi var. Sosyal medyada sürekli tanınmış kişi, reklam işbirlikleri görüyorum ne yapıyor diye bakıyorum, hiçbir iş yapmıyor. Popüler olmanın yollarından birisi şarkı söylemek galiba. Herkes yapsın, iyi olanlar zaten sıyrılıyor içinden ama popüler olmak için müzik yapanlarla müzik için müzik yapanları insanlar ayırt eder diye düşünüyorum” diyerek düşüncelerini anlattı.
 
“YAPABİLDİĞİM KADAR KLİP YAPACAĞIM
Ozan Gülek, “Albümümde 11 şarkı var ve istatistiklere baktığımızda en çok dinlenen şarkısı 11 numaralı şarkısı. Normalde albümlerin ilk şarkıları en çok dinlenir, beğenemezlerse çıkarlar. Bir de ‘Dön’ diye şarkım var, o da ikinci sırada dinlenen şarkı olmuş. Ama benim kendi klip stratejim var var. ‘Sakın Görünme Gözükme’ ile beraber ‘Yakıştı’ isimli şarkılarımı iki gün üst üste çektim. Böyle devam edeceğim, diğer şarkılarımın da ziyan olmasını istemiyorum. Yapabildiğim kadar klip yapacağım, yapamadıklarımı da video şeklinde dinleyicilerime ulaştırmaya çalışacağım” dedi.
 
Gülçin AKIN