Rektör Yücel Acer, ÇOMÜ'nün Türkiye genelinde büyük üniversiteler arasında yerini aldığını belirterek, "ÇOMÜ, içinde barındırdığı kişi sayısı açısından bakarsak Çanakkale’nin en büyük kurumu. Çanakkale’nin bütün milli eğitim öğrenci sayısı 50 bin iken ÇOMÜ’de sadece öğrenci sayısı 50 bine yaklaştı. 3 binden fazla çalışanımız ve bunların aileleri var. Dolayısıyla böyle bir kurumun projelerinin de geleceğe hitap etmesi lazım. Eğitim öğretim kurumuysanız, bir bilimsel araştırma kurumuysanız, yerinizde sayarsanız, şüphesiz geri kalmaya, zayıflamaya mahkum olursunuz. ÇOMÜ, büyük düşünmesi gereken, Çanakkale’nin önünün açılmasında beraber hareket edilmesi gereken bir kurum. Ben ve arkadaşlarım bu anlayışla üniversitenin yönetimini yürütmeye çalışıyoruz" dedi.
Birçok büyük projeleri olduğunu anlatan Yücel Acer, "Bunlardan bir tanesi de Terzioğlu Yerleşkesi teleferik projesi, ki bu projeyi öncelikle siz Çanakkaleli iş adamlarına tanıtmak istedik. Böyle bir projeyi hiç kimseye anlatmadan önce Çanakkale’nin sahip çıkmak isteyecek kurumlarının bilgilenmesini istedik. Hatta ben Çanakkaleli iş adamlarının bu işle ilgilenebilecek diğer işadamlarından daha ön planda tutuyorum. Biz istiyoruz ki bu projeyi Çanakkaleli iş adamları gerçekleştirsin. Bu proje Terzioğlu Yerleşkesi'nde ulaşıma katkı sağlayacak. Aslında Çanakkale’ye turistlik olarak da bir değer katacak. Bu anlamda Çanakkale’nin de bu projeyi tanımasına ihtiyaç var. Tabii Çanakkale’ye hitap edecek başka projelerimiz de var. Botanik Bahçesi içinde iki büyük müze binasının oluşturulması projesi de hem üniversitemize, hem de Çanakkale’nin tarihi ve kültürel değerlerine katkı sağlayacak. Turizm açısından da gelişime katkı sağlayacak" şeklinde konuştu.
Rektör Pof. Dr. Yücel Acer’in konuşmasının ardından teleferik projesinin tanıtım filmi izlendi ve proje ile ilgili Prof. Dr. Abdullah Kelkit sunum yaptı.




Kaynak: İHA