AK Parti Çanakkale İl Kadın Kolları yönetimi de Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun’u meclis toplantısında Ak Partili Meclis Üyesi Serpil Özlük’e yönelik sarf ettiği sözlerinden dolayı kınadı.

İl Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Üstün, il yönetim kurulu kadın üyeleri ile birlikte AK Parti Bayramiç ilçe binası önünde Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun’un Bayramiç Belediye Meclis Üyesi Serpil Özlük’e yönelik sözlü şiddetine yönelik basın açıklaması yaptı.

Üstün Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun’a tepki gösterdiği açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “11 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen AK Parti Bayramiç Kadın Kolları Başkanımız, aynı zamanda Bayramiç Belediye Meclis Üyemiz olan Serpil Özlük’ ün de hazır bulunduğu, belediye meclis toplantısında CHP’li başkana yöneltmiş olduğu soru üzerine, Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun sorulan soruyu cevaplamak bir yere dursun ifade özgürlüğünü kısıtlayıcı, antidemokratik bir üslup ile hakaret etmiştir. Şahsım, kadın kolları teşkilatım ve tüm kadınlar adına sergilemiş olduğu tutum sebebi ile kendisini kınıyorum. Bayramiç halkı tarafından seçilmiş olan, bir kadın kardeşinize ve aynı zamanda belediye meclisinin bir kadın üyesini, bizim kendi adımıza yakıştıramayacağımız ve dile getiremeyeceğimiz şekilde hakaret etmek, değil Bayramiç belediye başkanı hiç kimsenin haddi değildir. Kişilerin demokratik hakkı olan soru sorma özgürlüğünü savunan ve bu doğrultuda sorusunu soran teşkilatımız kadın kolları ilçe başkanımız, Sayın Özlük’e karşı, CHP’li Belediye Başkanı Sayın Uygun tarafından yapılan bu saygısızlık ve hakaret karşısında kadın haklarından dem vuranlar da olmak üzere tüm kadınların tepkilerini göstermesini arzu ediyorum.  Teşkilatımıza üye olsun olmasın saygısızlığa uğrayan hiçbir kadın yalnız değildir. Dinlenmeden dik durmak sözünü düstur edinmiş partimizin il kadın kolları başkanı olarak Serpil başkanın yanında olduğumuzu belirtmek isterim. Sözde her dem demokrasiden söz eden CHP’nin Bayramiç Belediye Başkanı’nı özür dilemeye ve kadın haklarına saygıya davet ediyorum.”


Kaynak: Haber Merkezi