Düzenlenen toplantıya Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, Lapseki Belediye başkanı Eyüp Yılmaz, Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci, Umurbey Belediye Başkanı Erdal Doğan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cengiz Teoman ile Lapseki Devlet Hastanesi Başhekimi Gökhan Baştürk ve ilçedeki esnaflar katıldı.
 
Toplantıda konuşan Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, “Belirlenmiş olan kuralları tüm esnafların samimi olarak uygulamasını rica ediyoruz. Bu bir mücadele, bunu ciddi anlamda bir savaş gibi düşünelim. Bilmediğim bir düşman var karşımızda ve hayatımızın bütün dengesini değiştiriyor. Hepimizin hayatı değişti, hepimiz alışmış olduğumuz eski güzel günlere kavuşabilmemiz için bu kurallara uymamız lazım. Belediyemizin de bu süreçte çok büyük katkıları oldu. Özellikle hem şehrin temizliğine hem de işyerlerin temizliğine yönelik çok ciddi katkılar sundular” dedi.
 
“KONTROLLÜ SOSYAL YAŞAMAK”
Ardından söz alan Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, “Gönül isterdi ki böyle bir toplantı yapmayalım. Ama süreçler dünyayı buraya getirdi. Onun için hep birlikte mücadele ediyoruz. Başta vatandaşlarımız olmak üzere, esnaflarımız, kurumlarımız hep birlikte mücadele veriyoruz. Süreci iyi götürdüğümüzü düşünüyorum ilçe olarak ama en küçük bir taviz verirsek sonucun hiç iyi olmayacağını hepimiz biliyoruz. Onun için hep birlikte mücadeleye devam edeceğiz. Kontrollü sosyal yaşamak, artık hayatımız 3 ay önceki gibi değil, Mart ayı öncesine dönmek çok zor. Belki bu bir sene, altı ay ne kadar gideceğini bilmiyoruz. Bu tamamen vatandaşlarımıza ve bizlere bağlı. Onun için yapmamız gereken kurallara uymak. Elbette ki uzun zamandır iş yerleriniz kapalı ama her şeyin başı sağlık. Emin olun karşınızda öyle bir düşman var ki ne zaman, nereden geleceği hiç belli değil. Onun için çok dikkat etmemiz gerekiyor. Aksi takdirde tekrar başa dönmemiz bizi daha kötüye götürür. Biliyoruz, iş yerleriniz kapalı, sıkıntılarınız oldu. Bizler de başta hükümetimiz olmak üzere, kaymakamlığımız, belediyemiz elimizden ne geliyorsa vatandaşa esnafımıza yapmaya çalışıyoruz. Üzerimize düşünen fazlasını yapmaya çalışıyoruz ama süreç gerçekten zor bir süreçti. Yavaş yavaş atlatmaya başladık ama hiçbir zaman gevşemeyeceğiz” dedi.
 
“İLAÇLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Yılmaz, “Belli kurallar var onlara uyacağız. Hayatımızı idame ettirebilmemiz için, dükkanlarımızın açık kalması için, yaşamımızın normal devam etmesi için kurallara uymamız gerekiyor. Bu kurallar çerçevesinde belirli bir süre en azından kontrollü bir yaşam olacak. Biz belediyeler olarak, elimizden ne geldiyse ilk günden bu yana yapmaya çalıştık. Esnafımıza destek olmaya çalıştık. Açık olan dükkanlarımızın sürekli dezenfektesini yaptırdık. Lapseki’de ve beldedeki arkadaşlarımız ile mücadele ettik ve etmeye devam edeceğiz. Arkadaşlarımızın iş yerleri açılacak ve tekrar dezenfekte edip ilaçlayacağız, haftada bir de ilaçlamaya devam edeceğiz. Eğer daha sık olsun derseniz bize müracaat edin, biz yaparız. Ama siz bu kurallara uyun, üzerimize ne düşüyorsa yapalım. Hepimizin üzerine görevler düşüyor. Zabıta da kontrollerini yapacak. Herkes birbirini anlayacak. Birbirimizi anlamazsak, tekrar başa döneriz. İlçe olarak durumumuz iyi, bunun devamı için tedbirlere devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.
 
“İŞLERİMİZDE BİRAZ DÜŞME OLACAK”
Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cengiz Teoman, “Uzun bir tatilden sonra işe dönüyoruz. Kurallara uyarak dönüyoruz, randevulu çalışılacağı için işlerimizde biraz düşme olacak. Bunu da inşallah telafi etmeye çalışacağız” diyerek tüm esnaflara hayırlı olsun diledi.
 
“TEMASI AZALTIN VE TEMİZ OLUN”
Lapseki Devlet Hastanesi Başhekimi Gökhan Baştürk, ardından katılanlara uyulması gereken kuralları anlattı. Baştürk, “Bu virüs eskiden beri bizim bildiğimiz bir virüstü. Bilmediğimiz kısmı şekil değiştirmesiydi. Virüsler şekil değiştirip daha etkili veya daha etkisiz hale gelebilirler. Bu yüzden her sene biz grip aşısı olup, o seneki virüse hazırlanıyoruz. Bu virüsün ne yaptığını bilmiyorduk ama yavaş yavaş öğrenmeye başladık. Bu virüs bize şunu öğretti; teması azaltın ve temiz olun. Bakanlığımızın bize öğrettiği de bu oldu ve süreci Lapseki özelinde güzel yürüttük” diye konuştu.
 
Sunum ve konuşmaların ardından Kaymakam Tahir Şahin, esnafların sorularını cevapladı. Bu dönemin telafi edilebilecek bir süreç olduğunu söylen Şahin, herkesin birbirine destek olabileceğini söyledi.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN