Çanakkale’de il ve ilçe Vefa Sosyal Destek Grupları tarafından 1 milyon 435 bin 345 adet maske dağıtımı yapıldığı bildirildi.
 
Valilikten konuyla alakalı yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi; “Koronavirüs (Covid-19) salgınından vatandaşlarımızı korumak, salgının yayılımını ve etkileri azaltmak amacıyla alınan tedbirler nedeniyle Çanakkale ili genelinde vatandaşlarımıza Vefa Sosyal Destek Grupları tarafından toplam 1.435.345 adet maske dağıtımı gerçekleştirildi. Çanakkale Valiliği himayelerinde Koronavirüs tedbirleri kapsamında, Vefa Sosyal Destek Grupları tarafından başta, yol kontrol noktalarında, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu yerlerde,  işlek caddelerde ve muhtarlıklarda vatandaşlarımıza toplam 793.670 adet maske dağıtılmıştır. Salgınla mücadele kapsamında Vefa Sosyal Destek Grubu, İl Sağlık Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Emniyet, Jandarma ve diğer kamu kurumlarında halkın hizmeti için görevlerine devam eden kamu personeline toplam 641.675 adet maske dağıtılmıştır. Vefa Sosyal Destek Grupları tarafından vatandaşlarımıza ve kamu personeline bugüne kadar Çanakkale ili genelinde toplam 1.435.345 adet maske dağıtımı gerçekleştirilmiştir.
 
ECZANELERDE 730 BİN, PTT’DEN 65 BİN DAĞITIM
Ayrıca salgınla mücadele kapsamında devletimiz tarafından vatandaşlarımıza dağıtılmak amacıyla; Çanakkale Eczacılar Odası koordinasyonunda il genelinde Eczaneler tarafından 5’li paket halinde vatandaşlara 730.000 adet maske dağıtımı, PTT tarafından Çanakkale ili genelinde 5’li paket halinde vatandaşlara 65.000 adet maske dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Koronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında toplu yaşam alanları ve kamuya açık alanlarda maske takılmasının zorunlu kılınmasının ardından Vefa Sosyal Destek Grupları tarafından İl genelinde 10 ve üzeri işçi çalıştıran işletmeler, pazar yerleri, otobüs durakları, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu yerlerde, kamu binalarının girişlerinde ve muhtarlıklarda vatandaşlara ücretsiz maskeler dağıtılmaya devam ediyor. 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğünde Çanakkale Valiliği Vefa Sosyal Destek Çalışma Grubu’nun çalışmaları için başta Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi, Çanakkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, AFAD, Kızılay, Jandarma personeli, Emniyet personeli, kamu kurumları ve gönüllüler olmak üzere tüm kurumlar gece gündüz görev yapmaya devam ediyor. Evlerinde kalan ve bu çalışmalarda bizlere destek veren bütün Çanakkalelilere şükranlarımızı sunuyoruz.”


Kaynak: Haber Merkezi