Gaziler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Törene Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, askeri ve mülki erkan, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Gazi Orta Okulu öğrencilerinden Mehmet Selim Altınağaç ile Hiranur Çakmak, gazilerle alakalı şiir okudu.
 
Törende günün anlam ve önemine binaen konuşma yapan Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Necdet Erdinç, “19 Eylül Gaziler Günü, aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bekası uğruna muhabere meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan, fedakar ve kahraman gazilerimizin şeref ve kahramanlık günüdür. Gaziler Gününü Çanakkale’de kutlamanın gurur ve heyecanı içindeyiz” dedi.
 
Gaziler Günü ile ilgili şiir okuduktan sonra tören alanından ayrılan öğrencileri Vali Orhan Tavlı geri çağırttı. Vali, öğrencileri tebrik edip, kendileriyle fotoğraf çektirdi. Tören, protokol mensuplarının gazilerle toplu fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.
 
Bu arada, Lapseki ilçesinde de 19 Eylül Gaziler Günü kutlandı. Şehit Hüseyin Çetin İmam Hatip Ortaokulu bahçesindeki törene Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Ordonat komutanı Binbaşı Türker Altıngöz ile gaziler katıldı. Kutlamalar, gazilere Öğretmen Evi'nde verilen yemekle son buldu.
 


Kaynak: İHA