Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bir basın açıklaması yayımladı. Başkan Av. Bülent Şarlan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Hak arayışının simgesi, emeğin, birliğin ve dayanışmanın günü 1 Mayıs kutlu olsun. Tüm çalışanların Emek ve Dayanışma Gününü, Çanakkale Barosu olarak tebrik ediyoruz.

ÜLKEMİZİN KALKINMASINDA EMEKÇİLERİN PAYI VAR
Şüphesiz ülkemizin kalkınmasına, gelişmesine ve büyümesine emekçilerin eşsiz katkıları vardır. Çalışanların, insan onuruna yakışır şekilde emeklerinin karşılığını almaları biz avukatların da arzusudur. Bu durum, bir mesleğin mensuplarının arzusundan da öte bir insan hakkıdır.

İŞÇİLERİN KOŞULLARI İYİLŞTİRİLMELİDİR
Çalışma koşullarının iyileştirilmesi, verilen emeğin karşılığının alınması, tüm bunlarla birlikte insan onurunun gözetilmesi bir haktır. Emek sahipleri, hak ettiği yaşam standardına muhakkak kavuşmalıdır. Bu sebeple öncelikle çalışma hayatındaki sorunların çözülmesi beklentimizdir. Her yıl 1 Mayıs Bayramında işçilerle omuz omuza yürüyen bizler, her zaman hak arayan emekçilerimizin yanında olduğumuzu bildiririz.

ÇANAKKALE BAROSU EMEĞİN VE EZİLENLERİN SAFINDADIR
Çanakkale Barosu, işçi sınıfının ve çalışanların birlik, mücadele ve dayanışma gününü kutlarken, her zaman emeğin ve ezilenlerin safında olduğunu saygı ile duyurur. Bu düşüncelerle emeğin, alın terinin, dayanışma ve yardımlaşmanın günü olan 1 Mayıs kutlu olsun.”


Kaynak: Haber Merkezi