Çanakkale'de 2016-2017 eğitim öğretim döneminde 400 okulda 72 bin 221 öğrenci ders başı yaptı. Barbaros Hayrettin Paşa İlkokulu'ndaki törene Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, protokol mensupları, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Öğrenciler şiirler okudu. İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, “400 okul ve kurumumuzda 5 bin 441 öğretmenimiz, 72 bin 221 öğrencimiz, velilerimiz ve eğitim-öğretim kademesinde çalışan bütün arkadaşlarımın ilköğretim haftasını tebrik eder, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ülkemize ve Çanakkale’mize hayırlı olmasını dilerim” dedi.
Vali Orhan Tavlı ise, “Eğitim, üzerinde titizlikle durulması ve her şeyden fazla sahiplenilmesi gereken uğraş dolu bir süreçtir. 2023 hedeflerine doğru hızla ve kararlılıkla yürüyen ülkemiz, eğitim seferberliğini en üst noktaya taşımıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin eğitimdeki hedeflerine ulaşması için büyük adımlar atılmıştır. Unutmamalıyız ki eğitim sisteminde aldığımız mesafe ve ilerleme, dünyadaki gücümüzü ve yerimizi belirleyen en önemli kriterdir” şeklinde konuştu.
Bu arada, 15 Temmuz darbe girişimini anlatan sergide nöbet tutan öğrenciler, nöbetlerini devretti. Daha sonra, 3. sınıf öğrencileri, okula yeni başlayan 1. sınıf öğrencilerine çiçek verdi. Tören sonunda sınıfları gezen Vali Orhan Tavlı, öğrencilere başarılar diledi. 


Kaynak: İHA