Efsane gemi gün boyu adalıların ziyaretine açıldı. Adalıların ve misafirlerin yoğun ilgi gösterdiği gemiyi ilk olarak Bozcaada Forum üyeleri Bozcaada açıklarında karşıladı.
 
Greenpeace’in efsane gemisi Rainbow Warrior, Bozcaada limanının karşısına yanaştı. Rainbow Warrior’u ilk olarak tekne ile Bozcaada Forum üyeleri karşıladı. Çevre dostu gemiyi “Hoş geldiniz” pankartı karşılayan forum üyeleri, ardından gemiyi ziyaret etti. Gemiyi Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz ve Kazdağları Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Süheyla Doğan da ziyaret etti.
 
Efsane Gemiyi Yediden 70’e Herkes Ziyaret Etti
1255 m2’lik yelken alanı sayesinde yaptığı yolun yüzde 80’ini rüzgar ile karşılayan efsane gemiyi Bozcaadalılar ve tatilciler yoğun ilgi gösterdi. Saat 13.30’da ziyarete başlayan gemiyi çiftler ve aileler akşam saatlerine kadar ziyaret etti.
 
Türkiye'de güneş enerjisi kullanımını arttırma amacı ile Türkiye turuna çıkan efsane geminin mürettebatı ise ziyaretçileri dans ve alkışlarla karşıladı. Ardından personel ziyaretçilere gemi hakkında bilgi vererek, geminin bütün bölümlerini gezdirdi.
 
“Güneşe Yelken Aç” sloganı ile güneş enerjisi kullanımını arttırmaya yönelik kampanyalar düzenleyen Greenpeace üyeleri gemiyi, ziyaret edenlere son olarak toplantı salonunda kısa filmler izletti.
 
Gemiyi ziyaret edenler arasında Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz ve Belediye Başkanvekili Recep Yalçın da vardı. Grup üyeleri belediye, başkanı ve vekilini de karşılayarak hem gemi hakkında hem de çevre dostu projeler hakkında bilgi verdi. Greenpeace, limana da stand ve güneş enerjisiyle çalışan sistemleri tanıttığı bir çekme karavan koydu. Gün boyu stand ile bu sistemler adalılar ve misafirler tarafından ilgi ile karşılandı.
 
 


Kaynak: Haber Merkezi