Ezine Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen Belediye bayramlaşma programına Gider’in yanı sıra, AK Parti İlçe Başkanı Fırat Akgün, İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Hüseyin Aytop ve Bahri Uysal,  Belediye Meclis Üyeleri Salih Özten, Ali Altan, Hakan Üner ile AK Parti İl ve İlçe teşkilatları başta olmak üzere Belediye daire amirleri, personelleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Bayramlaşma töreninde, İlk olarak söz alan İlçe Başkanı Fırat Akgün, herkesin Kurban Bayramını kutladı ve konuşmasını yapmak üzere mikrofonu Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu’na devretti. 
 
Ezine’ye yapılan ve yapmaya niyet ettikleri yatırımlardan kısaca bahseden Başkan Babaoğlu:” Geldiğimizden beri çok yoğun bir şekilde çalıştığımızı biliyorsunuz. Gelir gelmez Üsküfçü yolunu yaptık, çok inişli, çıkışlı ve virajlıydı. Şunu da zannediyorum bütün sahil bandı bu yolu şimdi gönül rahatlığıyla kullanıyor. Çay ıslah çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Kültür Merkezi 2 ay içerisinde başlayacak. SGK Binamız da en kısa zamanda başlayacak. Çok önemli yatırımları yapıyoruz bunlardan biri olarak da 4.5 milyonluk araç aldık bunun 1.5 minyonunu bağış olarak Milletvekillerimiz yardımlarıyla Belediyemiz bünyesine kazandırdık. Şuan da 2.5 sene geriye doğru baktığımızda Ezine’nin kabuk değiştirmeye başladığını görüyoruz. 20 kamyon ağaç ve çiçek getirdik bedava, Mahmudiye ve Akçansa bölgesini mücavir sahamıza aldık, yakında dalyan bölgesini de mücavir sahamıza alacağız bu darbe girişimiyle beraber bir takım sıkıntılar yaşadık ama yakında meclis kararıyla birlikte gerekli kararları aldırıp Dalyan bölgesini de mücavir alanımıza katacağız. Altyapı çalışmalarını başlatıyoruz. 40 yıldır yapılamayan önemli yatırımların bazılarının ihalesini yaptık, bazılarını da ihale aşamasına getirdik. Çok yakında yatırımlarımız arka arkaya başlamış olacak ve Ezine’mizin çehresinin süratle değişmeye başladığını hep birlikte göreceğiz” dedi.
 
Başkan Babaoğlu’nun ardından söz alan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider :” Bu yıl çok farklı bir bayram. Bu yıl, Kurban Bayramına kadar, yıl içerisinde görüyoruz ki birçok kurban verdik. Demokrasi şehitlerimizi, bu vatan için kurban ettik. Memleketin birliği ve devletimizin bekası için birçok kardeşimiz şehit oldu. Bir de kurban olma tabiri vardır. Yani kendi canını bir yolda feda etme pahası. Bu millet 15 Temmuz da bunu da gösterdi ki eğer birisi, her ne kadar içerde ortak bulmuşsa bulsun, hainler kandırmış olursa olsun, başka devletler birliğimize, bütünlüğümüze ve demokrasimize eğer kast ederlerse bu millet bu vatan için canını kurban edebilir. Bu açıdan Türkiye, Kurban Bayramını biraz daha buruk yaşadı" şeklinde konuştu.
 


Kaynak: Haber Merkezi