AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
 
Turan mesajında şu ifadeleri kullandı; “Bugün, Milli Mücadelemizin ve Gazi Meclis’imizin 100. yılını büyük bir gurur ve coşkuyla yaşıyoruz. 23 Nisan, bin yıllık kadim geleneği atiye taşıyan Milli Mücadelemizin dönüm noktasıdır. Milletimiz, zor bir süreçte bağımsızlık adına önemli bir irade ortaya koydu. İstiklal mücadelesiyle yakılan meşale, Anadolu'ya hakim olan bağımsızlık iradesiyle taçlandı.

Aziz milletimiz, verdiği destansı mücadeleyle kendi geleceğini belirleyerek bağımsızlığını tüm dünyaya deklare etti. Milli iradenin tecelligahı Gazi Meclis; milletimizden aldığı güçle, daha güçlü ve daha müreffeh bir Türkiye için daima görevinin başındadır. Düşman kuvvetlerinin Polatlı’ya kadar dayandığı bir dönemde bile, çalışmalarına devam eden Gazi Meclis’imiz, 15 Temmuz’da olduğu gibi, bugün de her koşulda aynı kararlılığını sürdürmektedir. Bizlere bu toprakları vatan kılan ecdadımızın emaneti olan bu güzel ülkeyi, her alanda büyütmek, küresel bir aktör haline getirmek en büyük sorumluluğumuzdur. En büyük gücümüz; birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimizdir.
Milli Egemenlik bayrağı, ebediyete kadar bu topraklarda dalgalanmaya devam edecektir.

Tüm dünyanın salgınla mücadele ettiği zorlu süreçten dolayı, bu yıl coşkumuzu, sevincimizi ve heyecanımızı evlerimizde yaşayacağız. 23 Nisan 2020 Perşembe akşamı, saat 21:00'de Çanakkaleli hemşehrilerimizle, 83 milyon aziz milletimizle tek yürek olarak, Milli Mücadelenin eşsiz destanı İstiklal Marşı’mızı evlerimizde ve balkonlarımızda ellerimizde bayraklarımızla okuyacağız. Bu düşüncelerle, geleceğimizin teminatı, gözümün nuru tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımızla kutluyoruz. 23 Nisan’ı çocuklara armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve kuruluşundan bu yana Gazi Meclis’imizde hizmet eden herkesi saygıyla ve minnetle yad ediyoruz.”
 


Kaynak: Haber Merkezi