Gelecek Partisi Çanakkale İl Teşkilatı Çanakkale şehir merkezi ve Kepez Beldesi’nde eş zamanlı olarak vatandaşlara maske dağıtımı gerçekleştirdi.

Hükümet tarafından alınan tedbirler kapsamında maske satışının yasak olmasının ardından vatandaşlar maskeye erişim konusunda sıkıntılar yaşamaya başlamıştı. Konu İle ilgili açıklama yapan Gelecek Partisi Çanakkale İl Başkanı Hüseyin Yıldırım ücretsiz maskeleri vatandaşlarımıza ulaştıracağız” dedi.
 
Gelecek Partisi’nden alınan bilgiye göre, “Devletimizin maske satışlarını yasaklamasının ardından dışarıya çıkmak zorunda olan vatandaşlarımızın maskeye erişimi hususunda sıkıntılar yaşandığını öğrendik, Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu maskelerin devlet tarafından vatandaşa ücretsiz dağıtılması gerektiğini ifade ettiği günün ertesinde hükümet maskelerin PTT Aracılığı ile dağıtılması yönünde bir karar aldı, fakat sistemde oluşan ani yoğunluktan dolayı o sistem de kullanılamaz hale geldi. Ardından maskelerin eczaneler kanalı ile dağıtılması yönünde yeni bir karar alındı fakat aradan 1 hafta geçmesine rağmen gördük ki 20-65 yaş arasında olan ve dışarı çıkmak zorunda olan vatandaşlarımız maskeye ulaşamıyor, parası ile de alamıyor. Biz de Genel Merkezimiz öncülüğünde tüm Türkiye’de 81 ilde eş zamanlı olarak vatandaşlarımıza ücretsiz maske dağıtımına başladık. Bugün Çanakkale şehir merkezinin belirli noktalarında ve Kepez Belde’mizde 10 bin adet maske dağıtımımızı teşkilatımız ile gerçekleştirdik. Dağıtım esnasında gördük ki gerçekten hala maskeye erişmede sıkıntı çeken çok sayıda vatandaşımız mevcut, biz Gelecek Partisi Çanakkale İl Teşkilatı olarak dağıtımlarımıza devam edeceğiz ve 30.000 adet maskeyi ücretsiz olarak vatandaşımıza ulaştıracağız. Halkımıza devletimizin aldığı tedbirlere uymayı ve zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamayı tavsiye ediyor sağlıklı günler diliyoruz” ifadelerini kullandı.


Kaynak: Haber Merkezi