AK Parti Grup Başkanvekili Turan, Diyarbakır’ın Sur Belediyesi’ne kayyum atanmasından sonra yaptığı açıklamada Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a göndermede bulunarak “Yeni Kardeşimiz Kayyum” ifadesini kullandı.
 
Turan, Sur Belediyesi’ne kayyum atanmasının ardından sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada Çanakkale Belediyesi’nin Sur Belediyesi ile yaptığı kardeş kent protokolünün iptal edilmesi yönünde her fırsatta telkinde bulunduklarını hatırlattı.
 
Çok uyarmıştık. Üzerimizdeki sorumluluk gereği her fırsatta Çanakkale Belediyesi’ni, Belediye Başkanı’nı PKK’ya yardım ettiği mahkemece tesbit edilen Sur Belediyesi ile olan ilişkisini koparması için. Çünkü Kürt kardeşlerimize yardım etmek, onlara sahip çıkmak PKK’lılara destek vermekle olmaz demiştik ifadelerini kullanan Turan açıklamasını şöyle sürdürdü:”  Bugün Belediye imkanlarını terör örgütü PKK’ya sunduğu iddiasıyla Diyarbakır Sur ve Silvan Belediye’lerine kayyum atandı. Israrlarımıza rağmen protokolü iptal etmeyen Çanakkale Belediyesi artık kayyum atanan bir belediye ile kardeş. Ne acı.
 
“Barajı geçen HDP’ye pilav dağıttınız” dedik. Yeter pilav meselesi diyenler oldu. Her biri “pilav meselesi” gibi hiçbir zaman kabul etmeyeceğimiz ithamlarla karşı karşıya bırakılmak isteniyor Çanakkale. Onlarca pilav tarzı eylemi oldu bunların. Biz ses çıkarınca da kızan yamaklar! oldu. Yetti pilav diyenler oldu. Pilav, Sur Belediyesi, Yenikapıya Hitler benzetmesi yapan sözde sanatçılar, daha onlarca örnek. Şimdi şeytan diyor "Kayyum kardeşliğini iskele meydanında pilav dağıtarak kutla" Ama biz öyle ucuz işler yapmayacağız. Çanakkalelilerin vicdanında yer bulmayan hiçbir anlayışı kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Bize yeter diyenler Çanakkale Belediye Başkanı’na yeter desin. Biz yeni başladık konuşmaya!”
 


Kaynak: Haber Merkezi