Madonna, Jennifer Lopez, Sami Yusuf gibi birçok sanatçının baş vokalliğini yapan ve 6 albüm sahibi olan Gururbey, yeni şarkısı ile müzik listelerine girdi. ‘Yorgunum’  şarkısının hikayesini ve kendisini anlatan Gururbey, “Bu kadar dünya rekorları almak veya dünyaca ünlü sanatçıların baş vokalliklerini yapmak her insana nasip olmaz. Türküyü dünyada temsil etmek çok büyük bir ayrıcalıktır. Ben çocukluktan beri şarkı söylemeyi çok seviyordum. Bu kadar rekor sahibi olan ve dünyaca ünlü sanatçılara vokallik yapan ben aslında çobanlıktan gelen, Anadolu’dan gelen bir kişisiyim. Müziğin benim için çok büyük bir yeri vardır” diye konuştu.
 
“BUNU KALDIRACAK OLAN GURURBEY İSMİDİR”
“Sanat ve sanatçılık aslında ruhla duygunun birleştiği bir kavram. İnsanlar bu sesi verebilir ama insanın içinde, ruhunda müzik varsa bu dışa yansıyor” şeklinde düşüncelerini dile getiren Gururbey, “Ses karakteri insanın ruhunu yansıtır, ruhunu temsil eder. İlk çıkış şarkım ‘Farketmez Türkiyem’ dir. Sonra nasıl bir isim koyalım dediler, eşimle bunu konuşurken dedi ki ‘Adın Gururbey olsun, bir gazisin, dünya rekorların var, ancak bunu kaldıracak olan Gururbey ismidir.’ Ben de Gururbey sanatçı ismiyle albüm yaptım. Yurtdışında çalıştığım için artık Türkiye’ye döndüm ve kendimi Türk müziğine atamış bir kişiyim” ifadelerini kullandı. 
 
“BUNU KALDIRACAK OLAN GURURBEY İSMİDİR”
Kendi tarzını anlatan Gururbey, “ ‘Hakim Bey’ şarkısı melodik raptir. Türkiye’de yapılmayan bir tarzdır. Ritim üzerine rap okursunuz ama bu şarkıda ritmin üzerine melodik bir şekilde okursunuz. Pek yapılan bir şey değil. Diğer şarkılarımda da özgün müzik. Biraz tarzım b farklı, özgün müzik veya halk müziği okuyorum ama ‘Hakim Bey’ şarkısı farklı bir tarz. Yapmış olduğum parçaları çok hızlı metronomlarda okudum ama ‘Yorgunum’ şarkısı çok duygusal. Bu polis arkadaşımın şarkısıydı, söz ve müzik ona ait. Kendime has bir tarzım var. Yenilikleri çok severim, değişik karakterlerle okudum ‘Hakim Bey’i. ‘Yorgunum’ şarkısında da farklı farklı tonlarda okudum” şeklinde konuştu.
 
“ŞARKIYI BİR KERE OKURUM, OKUYAMAZSAM O ŞARKIYI YAPMAM”
“İki türlü sanatçı vardır. Birincisi müziğe uyan sanatçı bir de müziğin sanatçıya uyduğu tavır vardır. Ben de müziğin bana uymasını istedim, benim müziğe değil” diyen Gururbey, “Ben başka sanatçılar gibi, biz buna bir sene uğraştık demeyelim. ‘Hakim Bey’ ve ‘Yorgunum’ şarkılarını bir günde bitirdik. Bir albüme yıllarca uğraşırsınız, yakalayamadıktan sonra hiçbir anlamı yok. Bu şarkılar nasıl bir güne biter diye sorarsa, inanın biter. Şarkıyı bir kere okurum, okuyamazsam o şarkıyı yapmam” dedi.
 
“HAREKETLİ ŞARKILARI OKUMAYI SEVİYORUM”
Gururbey, hareketli şarkıları okumayı daha çok sevdiğini söyleyerek, “Çünkü ağır müzik insanlara her zaman acı veriyor. ‘Yorgunum’ şarkısına bakarsak mesela, herkesin bir yorgunluğu vardır. Bizim yaralarımızı kaşıyor ama ‘Hakim Bey’ o acıyı vermiyor. Vatan şarkılarında da hareketli şarkıları okumayı seviyorum. Üzüntülü okumayı değil coşkulu okumayı seviyorum” şeklinde konuştu.
 
Gülçin AKIN