Ezine Kaymakamlığı İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, maskesi olmayan kişilere market yönetimi tarafından ücretsiz maske verilmesi kararı verdi.
 
İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Ezine Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan başkanlığında toplanarak, halk sağlığı kapsamında koronavirüs (COVİD-19) salgınının ülkemizde etkisi bitene kadar ilçede alınması gereken tedbirlerin görüşerek kararlar aldı.
 
Kararlar şöyle açıklandı; “Covid-19 salgınının etkisi bitene kadar; Ezine genelinde kuyumcu işyerlerinin Pazartesi ve Cuma günleri saat 12.00-17.00 saatleri arasında açık kalmasına ve diğer günler kapalı kalmasının sağlanmasına, Covid-19 salgınının etkisi bitene kadar; İlçemizde tüm kamu kurum ve kuruluşları ile tüm sağlık kuramlarına (Eczane, Aile Sağlığı Merkezi. Hastane vb.) girişlerde; vatandaşlarımızın ve hizmet veren tüm personelin tıbbi/cerrahi maske kullandırılmasının sağlanmasına, ilçemiz sınırlarındaki 20 metrekare ve üzeri tüm marketlerde (BİM, ŞOK, A101, Uysal gibi zincir marketler dahil olmak üzere) girişte maskesi olmayan kişilere market yönetimi tarafından ücretsiz maske verilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.”