Söz ve müziği kendisine ait olan ‘Küresel Isınma’ parçası ile müzik listelerine giren Tarık Mengüç, Ferit Çetinkaya yönetmenliğinde şarkıya çektiği klip ile izlenmesi milyona ulaştı. Mengüç, yakında arabesk bir şarkı ile bomba gibi geleceğini söyleyerek, “Eskiden mütevaziydim ama ben arabeski de Türk Sanat Müziğini de iyi icra eden bir sanatçıyım. Sadece televizyon ekranlarında pohpohlanan sanatçı olmadım. Sesi olmayıp da pohpohlanarak zirveye çıkarılan olmadım. Dünden bugüne kadar ismimi altın harflerle, lekelemeden, karalamadan ailem ile birlikte bunu yaşıyorum. Ama içim içime sığmıyor bazen. Radyolarda gözünün içine soka soka en kötü şarkıyı bile sevdirebiliyorlar. Bizler bazı radyolarda üvey evlat muamelesi görüyoruz. Bir pop şarkısı pop radyosunda çaldığı zaman klarnetler, kanunlar oluyor o zaman biz çalmıyoruz, biz pop yaptığımızda da ‘hayır’ oluyor. Bizi de birbirimizden böldüler aslında. Müzik evrenseldir. Ben böyle konuşunca Tarık Mengüç’ün farklı bir yönünü görürler çünkü ben müzik adamıyım” diyerek düşüncelerini dile getirdi.
 
“ÇOK SIKINTILAR ÇEKTİM BU SANAT CAMİASINDA AMA ASLA YILMADIM”
7 yaşından beri müzikle uğraştığını söyleyen Tarık Mengüç, “Ben şu anda Barış Manço gibi hissediyorum kendimi. Küçükler de biliyor büyükler de biliyor. Star ışığı derler ya, nereye gitsen de belli olur” diyerek ‘Küresel Isınma’ şarkısıyla ilgili şunları söyledi: “Bu şarkıların hepsi benim aşkıma yazıldı. Ben ona diyorum zaten ‘ben senin gönlünün starıyım’. Şarkılarımın hepsinin hikayesi vardır benim. O şekilde yazılır şarkılar. Emektarlar çok önemli. Klibimizin yönetmeni Ferit Çetinkaya, aranjörümüz Caner Tepecik, fotoğraflarımız Halil Güzel, biz bir ekibiz aslında. Güzel gönüller bir araya geliyor. Gerçekten çok değerli özel insanlar. Tarık Mengüç’ün elini sıcak sudan soğuk suya sokmayan insanlar. Ben dostlarımı çok biriktirdim. Sanat camiasında da, kendi dostlarımı da hep pamuklarda sarar sarmalarım. Kırmam onları, üzmem. Ben bu dünyaya ailemi, hanımımı, çoluk çocuğumu, sıkıntı olan insanları neşelendirmek için gönderdi belki Rabbim beni. Çok sıkıntılar çektim bu sanat camiasında ama asla yılmadım.”
 
“AŞK İLK ÖNCE SAYGIDAN GEÇİYOR”
Mengüç, duygularından bahsetti, “Aşk ilk önce saygıdan geçiyor. Saygı olduktan sonra sevgi başlıyor. Sonra aşk başlıyor. Aşk varsa, saygı yoksa, sevgi yoksa aşk zaten yoktur. Benim eşimle 20 sene önce mobilyacıydım. Aylığımı alan, sigortalı olan bir adamdım. Ben şöhret değildim ama düğün salonlarında şarkı söylüyordum. Ben onu istediğimde benim en zor dönemimde evet dedi bana. Peki, ben zirveye geldiğimde nasıl bırakabilirim karımı” diyerek özel yaşamından da bahsetti.
 
“YAZA GİRMEDEN BİR ROMAN ŞARKISI DAHA PATLATACAĞIM”
Yakın zamanda bir aşk şarkısının geleceğini söyleyen Mengüç, “Eşimle beraber oynayacağımız bir aşk şarkısı geliyor. ‘Balım’ isminde olacak. Güzel bir şarkı olacak. Allah nasip ederse sonra arabesk şarkı olacak. Yeni yazdığım bir şarkı olacak. Yaza girmeden bir roman şarkısı daha patlatacağım. Ardından Allah nasip ederse oğlumun şarkısını hazırlıyorum. Baran kendi okuyacak, kendi besteleyecek. Oğlumla beraber daha sonra rap arabesk yapmak istiyorum. Türk Sanat Müziği okumak istiyorum. Enerjim olduğu müddetçe okumak istiyorum” diye anlattı.
 
“NE KADAR GÜZEL BAKARSAK DÜNYAYA O KADAR GÜZEL OLUR”
Mengüç, müziğin aşkla yapılması gerektiğinin önemine vurgu yaparak, “O zaman müzik evrenselleşiyor. Ne kadar güzel bakarsak dünyaya o kadar güzel olur dünya. Çanakkale’ye gelirsem çeşitli festivallerde buluşalım, kadınlar matinesi düzenleyelim” diyerek çağrıda bulundu.
 
Gülçin AKIN