Mersin'deki FETÖ soruşturması kapsamında örgüte finansal destek sağladığı gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderilen Aydın Büyükşehir Belediyesi danışmanı Erkan Karaarslan’ın milyonluk ihalelerle büyük vurguna imza attığı belirtiliyor.
 
AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu düzenlediği basın açıklamasında FETO örgüt üyeliği ile bağı bulunduğu gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderilen Karaaslan’ın Çanakkale Belediyesi ile bağının bulunup, bulunmadığının açıklanması gerektiğini öne sürdü.
 
İl Binası’nda açıklama yapan Ömercioğlu:“ Bu şahsın web sitesinde bizzat Çanakkale Belediyesine teşekkür mesajı olduğu gibi, Gelibolu Belediyesine de teşekkür mesajı mevcut” dedi.
 
Her iki belediyenin de CHP belediyesi olduğuna dikkat çeken Ömercioğlu:”  Bu şahıs FETÖ’ya finansal destek sağlamaktan tutuklanmıştır. Bu şahsın e –yöntem A.Ş./ Vizyon Yayıncılık Ltd Şirk. / Huhkem Ltd Şirk bizzat sahip olduğu veya ortağı olduğu şirketlerdir. Aydın’da asli faaliyet gösteren en bu şahsiyet hakkında yapılan araştırma neticesinde  “ açık veren belediyelerin verdikleri açıkları bu kişi ile çözdüğü “  beyan ediliyor ki, sarmal ağ şeklinde devlet kademelerine yerleşen FETO örgüt üyeleri ile açıkları hallettiği iddia ediliyor. Çanakkale Belediyesine bakıldığında bu şahısın çeşitli adlarda kurulu şirketlerine, biz meclis üyelerine eğitim sözleşmesi- Gelir Arttırıcı çalışmalar, Mali Danışmanlık hizmetleri alındığı görülüyor” iddiasında bulundu.
 
Çanakkale Belediyesi’nin bu kişi ile ilgili bağını soran ve cevap bekleyen Ömercioğlu açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü:” Biz soruyoruz. Çanakkale Belediyesi Erkan Karaaslan’la ne zamandan bu yana çalışıyor? Eğitim- Mali Danışmanlık hizmetleri için Ne kadar ödeme yapıldı? Başka şirketlerden de öneri alınıp, fiyat araştırması yapıldı mı? Bu hizmetlerin alımı için bir ilan verilmiş, her kesimin bu hizmete talip olanların önerdikleri hizmet bedeli ve verecekleri hizmet kategorisi talepleri dosyalanmış mıdır? Mali denetimler sırasında Karaaslan veya ekibi teknik desteğe gelmiş midir? Bu konunun tümü bir yerel gazetede açıklamaları ile yer aldı. Halk tamamını okudu. Halkın okuduğu, kuşku duyduğu konuda bilgi edinme hakkı mevcuttur. Biz bu soruların yanıtlarının halka arzını belediyemizden bekliyoruz” 
 


Kaynak: Haber Merkezi