Bu yıl 5ncisi düzenlenmesi planlanan Çanakkale Bienali’nin Genel Sanat Yönetmenliğinin Beral Madra tarafından yapılacak olması özellikle AK Parti kanadının büyük tepkisini çekmişti.
 
Madra’nın darbe destekçiliği ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na yönelik sözlerini gündeme getiren AK Parti yönetimi Çanakkale Belediyesi’ne çağrıda bulunarak Madra’nın Bienal Genel Sanat Yönetmenliğinden alınması talebinde bulunmuştu. Bu gelişmeler üzerine Beral Madra Çanakkale Bienali Genel Sanat Yönetmenliğinden ayrıldığını ifade etmiş bunun üzerine Çanakkale Bineali iptal edilmişti.
 
AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale Bienali hakkında açıklamalarda bulundu.
 
Genel Sanat Yönetmenliğini, darbe destekçiliği ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ettiği hakaretlerle gündeme gelen Beral Madra’nın yapacak olmasını eleştirdiğimiz Çanakkale Bienali’nin iptal edildiği duyuruldu ifadelerini kullanan Turan:” Çanakkaleliler şahittir ki; şehrimizin marka değerine değer katacak her türlü yatırımı, etkinliği, projeyi siyasi hiçbir önyargı olmadan destekledik. Bu duruşumuzu da sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.
 
Turan:” Ancak 15 Temmuz darbe girişiminin ardından siyasi tarihimizde bir ilk olan iktidarı ve muhalefeti ile teröre karşı gösterilen dik duruşun yara almasına sebep olacak tavırları kabul edemeyiz. Eğer Çanakkale gerçek bir barış kenti olacaksa Çanakkale’nin tüm kesimlerini kapsayacak organizasyonlar yine Çanakkalelilerin vicdanında karşılık bulan isimler tarafından yürütülmelidir.
Terör ve darbenin her türlüsüyle çok ciddi mücadele ettiğimiz bu dönemde koşulsuz, şartsız darbe karşısında net bir tutum sergileyemeyen bir ismin organizasyon ekibinde bulunması kabul edilemezdi.
İçinden geçtiğimiz hassas süreci göz önünde bulundurarak dile getirmiş olduğumuz teklif söz konusu ismin organizasyonun bir parçası olmaktan çıkarılmasıydı. Organizasyon komitesi ise bunun yerine adeta 'Beral Madra yoksa Bienal de yok' anlayışı içerisinde Bienal’i iptal etmeyi tercih etmiş. Bu bile Çanakkale Bienali'nin kimler uğruna iptal edildiğini ortaya koyuyor aslında” şeklinde konuştu.
 
Önümüzdeki süreçte de Çanakkale, sahip olduğu tarihi ve kültürel değerler gereği birçok etkinliğe ev sahipliği yapacaktır diyen Turan sözlerini şu şekilde sürdürdü:” Umuyoruz ilerideki etkinlikler hassas planlanmış ve herkesin değerlerine saygı duyulduğu bir zeminde gerçekleşir. Şehrimizin, HDP için pilav dağıtmak, HDP'li belediyelerle protokol imzalamak, isimleri terörle anılan marjinal isimlere konferans ve konser verdirmek gibi Çanakkalelilerin vicdanını yaralayan işlerle gündeme gelmesine dur diyeceğiz."
 


Kaynak: Haber Merkezi