Ayrıca girişe kurulan alanda termal kameralar ile vatandaşların ateşi ölçülerek, riskin en aza indirilmesi amaçlandı. Belediye Başkanı Giray Yüksel, yaptığı açıklamada, tünel ve termal kameralara diğer belediyelerden talep geldiği takdirde paylaşabileceğini duyurdu.

Ezine’de kurulan ilçe pazarında Koronavirüse karşı önlemler sıklaştırıldı. Vatandaşların, pazar alanına girerken ‘dezenfeksiyon tünelinden’ geçmesi ve termal kameralar ile ateşlerinin ölçülmesi ile salgının bulaşma riski en aza indirilmesi amaçlandı.

Yapılan uygulama hakkında açıklamalarda bulunan Ezine Belediye Başkanı Giray Yüksel, “Öncelikle Covid-19 virüsü salgınından dolayı bölgedeki pazar yerlerine kurmuş olduğumuz dezenfektan tünelleri ve termal kameralar vasıtasıyla amacımız vatandaşımızı bu virüsten korumak. Daha sonra esnafımızın burada yapmış olduğu ticarette herhangi bir ulaşma riskini ayırt etmek. Burada termal kamera ile görüntüleme yapma sebebimiz ise en önemli bulgu olan vücut ısısının yüksek olanları yakalamak” bilgisini verdi.

“VATANDAŞIMIZI DA YÜKSEK KORUMA SEVİYESİNDE TUTUYORUZ”
Yapılan uygulamanın detaylarını aktaran Yüksel, “Burada İlçe Sağlık Müdürlüğümüzden bir ekibimiz var. Yüksek ateş görüldüğü takdirde onlar hemen karantina işlemini başlatacaklar. Daha sonrasında bunun enfeksiyon belirtileri olan sebeplere de bakıldıktan sonra hastaneye sevki için bir aracımız da burada hazır bulunduruluyor. Burada kalabalık içerisinde onları rencide etmeden, insanları daha fazla paniğe sevk etmeden, uygun bir alanda kendilerini misafir edeceğimizi belirterek bu alana almak istiyoruz. Güzel bir çalışma yaptığımızı düşünüyoruz. Rahat bir alışveriş alanı oluşturuyoruz. Esnafımızı da vatandaşımızı da yüksek koruma seviyesinde tutuyoruz” ifadelerini kullandı.

BELEDİYELER TALEP EDERSE EKİPMANLARI VEREBİLİRİZ
Başkan Yüksel, “Sayın Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan ve ilçe başkanları ile konuştuğumuzda bu çalışmayı yaptığımızı belirttik. Grup Başkanvekilimiz talimatı doğrultusunda imkanlarımızı sadece kendi belediyemize değil, ‘Çanakkale merkez belediyesi dahil tüm belediyelere bulunan termal kameralarınızı vermekten çekinmeyin’ dedi. Bunu yapmaktan onur duyarız. Çanakkale merkez dahil olmak üzere talep gelirse personelimiz, teknik ekipmanlarımız ile vatandaşın sonuna kadar yanındayız. Kesinlikle ücretsiz bir şekilde hangi belediyemiz talep ederse siyasi parti gözetmeden onlara hizmet etmekten Ezine Belediye Başkanı olarak ve Ezine halkı olarak onur duyarız. Bunu zaten Grup Başkanvekilimiz üstüne basa basa söyledi” açıklamasında bulundu.

“ÖRNEK BİR DAVRANIŞ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ”
Türkiye’de İstanbul Bağcılar Belediyesi’nin ve ilçe olarak Ezine’nin bu uygulamayı yaptığını söyleyen Yüksel, “Örnek bir davranış olduğunu düşünüyoruz. Gece gündüz tüm personelimiz bu iş için çaba sarf ediyor. İnşallah sonucunda virüslerden uzak olur. Yol yıkama, dezenfekte işlemlerini hızlı bir şekilde yapıyoruz. Ciddi anlamda bir ekip çalışması var. İnşallah ilerleyen zamanlarda da sağlık alanında problemlerle karşılaşmayız. Kısa sürede atlatmak dileğiyle” dedi.

 Gizem Tuğçe BAYHAN